Lijepa koža počinje čišćenjem

Upravo je rutina pravilnog čišćenja lica ključna za lijep i zdrav izgled kože. Bez čišćenja, naša bi koža bila prekrivena s različitim nečistoćama, što bi drugim proizvodima za njegu moglo otežati pravilno prodiranje. Pravilno čišćenje lica je također ključno za zadržavanje optimalne razine hidratacije kože

Svaka žena ima svoje vlastite navike čišćenja lica. Ipak, nekih se osnovnih smjernica valja pridržavati:

  1. Perite ruke temeljito prije čišćenja lica kako bi izbjegli prenošenje prljavština ili bakterija koje su se skupile tijekom dana na lice.
  2. Izaberite nježno i njegujuće sredstvo za čišćenje lica koje ostavlja ugodan i mekan osjećaj na vašoj koži. Mnoge žene grubo skidaju šminku, pogotovo ako je vodootporna. Ako se mučite sa skidanjem vodootporne šminke, umjesto običnih čistača na vatu nanesite malo baby ulja, te nježno odstranite ostatke šminke.
  3. Koristite li svoje ruke, blazinicu ili maramice za skidanje šminke, kružnim pokretima masirajte lice i vrat.
  4. Ako ispirete vaše sredstvo za čišćenje, pobrinite se da koristite toplu vodu. Ako je voda previše hladna ili previše vruća, to može izazvati iritaciju kože. Nakon skidanja šminke kožu je potrebno očistiti, te se umiti. Temeljito ispiranje uklonit će ostatke proizvoda za čišćenje.
  5. Kožu nemojte sušiti grubim kružnim pokretima ručnika, nego laganim tapkanjem.
  6. Piling je neophodan za zdravlje i ljepotu kože, ali s njim svakako ne biste trebali pretjerivati. Radite piling jednom ili dva puta tjedno, te vodite računa da je prilagođen potrebama vaše kože.

Njegu je uvijek potrebno prilagoditi potrebama kože. Suhoj koži potrebna su mlijeka za čišćenje koja je neće dodatno isušiti. Masna i mješovita koža treba gelove i losione koji će je dubinski očistiti, dok su osjetljivoj koži potrebni preparati sa što manje kemikalija. Ako imate normalan tip kože, lice možete čistiti maramicama ili losionima.

Prilikom čišćenja trebali biste biti što nježniji prema koži. Nemojte je agresivno trljati kako je ne biste bespotrebno iritirali.

Darujemo jednu čitateljicu. Clearskin Pore & Shine Control Purifying Charcoal Mask čeka jednu od vas.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mivasrazumijemo
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 7. svibnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Anja Stanić