Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Likovni performans humanitarnog karaktera “Žene nisu krpe”

Na ovogodišnjem Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe koji će se održati 8. ožujka 2019. godine u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra uz mnoštvo zanimljivih događanja održat će se i likovni performans humanitarnog karaktera “Žene nisu krpe” autorice Danijele Gašparović.

Na ovogodišnjem Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe koji će se održati 8. ožujka 2019. godine u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra uz mnoštvo zanimljivih događanja održat će se i likovni performans humanitarnog karaktera “Žene nisu krpe” autorice Danijele Gašparović.

O čemu se zapravo radi?

U zadnje vrijeme učestalo svjedočimo sve većem i većem nasilju nad ženama. To su takve stravične priče da ih je teško i slušati, a kamoli proživljavati i kao što vidimo, sustav je potpuno zakazao.

Nekako mi se čini kao da još uvijek u glavama mnogih stoji misao kako žene to i zaslužuju. To je strašno. No, to što vidimo je samo vrh ledene sante. Koliko je još žena koje o tome šute i koje se boje progovoriti. Došlo je vrijeme da više ne možemo šutjeti. Ne da ne možemo šutjeti nego moramo vikati na sav glas, pomaknuti nešto, promijeniti zakone, mijenjati svijest, pokazati svim tim ženama da nisu same i da uvijek imaju izbor.

Zbog toga sam naslikala 10 slika na platnu (akrilik s uljem) s motivima žena uz puno cvijeća i veselih boja. Na kongresu će slike biti predstavljene tako da će kvačicama biti obješene na štrik (baš kao krpe). To je nekako moj bunt, moje “vikanje” da je dosta. Taj performans je poruka da se svi moramo pokrenuti i osvijestiti ovaj veliki problem, te zajedno promijeniti nešto.

Osim toga, cijela priča ima i humanitarni karakter?

Da sve slike će se moći kupiti, a sav novac se donira Udruzi Zagrebinfo koja uz potporu Ženskog poduzetničkog centra organizira besplatna druženja i edukacije pod nazivom “Snaga žene”, u želji za bolju povezanost žena i međusobnu podršku. Osim toga želja mi je da ove slike osim što će uljepšati prostor onim poduzetnicama koje će ih kupiti, da budu i iskra motivacije.

Svaki puta kada postane teško, (a biti poduzetnica u Hrvatskoj doista je teško) da budu poticaj koji kaže: “Digni se i nastavi dalje, jer nije važno koliko puta padneš, važno je koliko se puta digneš i kreneš dalje. Tada je sve moguće!”

A kako je biti poduzetnica?

Ako usporedim svoju korporacijsku karijeru i sada poduzetničku, definitivno je puno teže biti poduzetnik nego raditi u korporaciji. Kada radite u korporaciji, a ja sam radila u marketingu i PR-u, radite samo svoj dio posla, a kao poduzetnica radite sve. No, kako ja imam strast prema stvaranju bez obzira koliko je sada teže, više uživam. Sada nema distinkcije između života i posla. Te se niti spoje u jedno tkanje. Mada mi je toliko puta došlo da odustanem, pitala se što meni sve ovo treba, opet sam smogla snage i krenula dalje.

Što se onda stvara u poslu?

Kako sam ja bazno farmaceut i imama veliku ljubav prema biljkama i prirodi, prijateljica i ja smo pokrenuli nešto što smo zapravo prvo poželjeli sebi. Shvatile smo kako se loše hranimo jer u trci najlakše je uz put pojesti neko pecivo i tako zavarati glad, a zapravo svom tijelu na dati ništa dobro. Polako smo sve više svjesni da hrana postaje jedan od krucijalnih parametara zdravlja.

Tako smo mi osmislile naše eko koncentrirane mikseve suhog zelenog povrća i super hrane. Imamo tri eko miksa FITHIT, ZELENO JUTRO i ZELENAVICU.

Dakle, nema više opravdanje da se ne stigne na plac, da se nema vremena. Dovoljna je samo voćka ili dvije i žličica nekih od naših mikseva da se dobije zdravi smoothie obrok pun prirodnih nutrijenata, vitamina, minerala, nezasićenih masnih kiselina, proteina, antioksidansa, ma toliko toga.

Naravno da se ovi prahovi mogu dodati i u jogurt ili druga jela, pa čak i u vodu. Većinom svima u prehrani manjka zelenog povrća, evo sada ga mogu konzumirati vrlo lako i jednostavno i tako ne samo zdravo jesti nego i postati mršaviji. Želimo što više ljudi potaknuti na zdravu prehranu, a naš slogan OZDRAVENI SE potiče na samo na konzumaciju što više zelenog povrća, nego i na gibanje ali i na pozitivni stav u životu i puno osmijeha na licu.

Sudjelovanje na kongresu kao i svih prijašnjih godina je besplatno,
uz obaveznu registraciju putem prijavnog linka – OVDJE.

https://www.instagram.com/p/Bts96gmBVlx/?utm_source=ig_web_copy_link

Ne propustite

Događanja

Ima tu još mnogo toga, zato slobodno kliknite ovdje Mame&klinci magazin ljeto 2018 i pregledajte ili preuzmite svoj magazin i uživajte u čitanju.

Dobar posao

Ovu subotu se u West-Innu održala, po prvi puta, konferencija "Mame&klinci".

Knjige i glazba

Da bi vas potakli na čitanje poklanjamo vam jednu zanimljivu i lepršavu knjigu koja će vas na zabavan i duhovit način potaknuti da malo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.