Lucrezia B.: Samci u trgovačkim bespućima

Tamo negdje još u prvim danima studenog osvanuli su u našem lijepom gradu okićeni dućani i ogromne reklame tipa stižu blagdaaaani, koji su se pretvorili u  još malo pa nestalo. Baš lijepo da trgovački lanci tako brinu o nama da sve kupimo na vrijeme. Zamislite da nam slučajno ponestane kruha, a trgovina zatvorena, e to bi bilo jednako nuklearnoj katastrofi od koje se oporavlja godinama.

No, nešto drugo mi odvlači pažnju već neko vrijeme, to su sve ponude za sretne četvero ili višečlane obitelji, „family pack“, 5 za 3, 8 za 5 i slično. A što je sa skupinom ljudi koja je i u našoj zemlji brzorastuća, a zovu se samci? Što da mi kupimo? Komplet od 10 konzervi tune? Ili ogromne napolitanke koje ako smažem padam garantirano u šećernu komu? Budući da živim solo i ne da mi se peći 4 palačinke samo za mene baš sam bila sretna vidjevši neki dan smrznute lapačinke, totalno fora.

tezina1

Upravo sam ih izvadila i unutra su 4, ne dvije, jer tko bi normalan pojeo dvije palačinke? E pa ja bih, i sigurna sam još dosta „samica“ koje ne rade fizički posao i jedu male količine hrane, a sigurno bi veselilo i penziće, kaj ne?

Kad kupujem 10 dkg salame gledaju me kao zločinca i uvijek, ali baš uvijek, pitaju: „A može malo više?“ Samo čekam da mi jedan dan dodaju rezalicu i odvuku me u kuhinju da je sama operem.

A silno me „uzrujalo“ kad su fri-fri, onaj fini čokoladni kolačić, počeli pakirati po 4 komada, jer tako je obiteljima najzgodnije! Pa ne vjerujem. Pogledajte one pogodne kupnje putovanja  – obiteljski popust, pa popust za parove, pa kad će biti neki popust za samce? A kad se tek sjetim kako su pričali o posebnom porezu na samce!

Pa dragi ljudi, je li zločin biti sam? Mislim da nije! Jako volim svoje frendove koji su više ili manje sretno oženjeni /udane, ali ipak volim biti gospodar svog vremena. I voljela bih kupiti malu biljnu paštetu koju mogu pojesti u jednom obroku, a takve su nedavno ukinuli, ha ne znam, a možda samci sve više jedu.

Vaša Lucrezia B.