Magdalena Bešker: Moj planer – moj ostvareni san

Magdalena Bešker je simpatična, mlada žena s velikim poslovnim pothvatom. Tmurni petak prošloga tjedna proveli smo u ugodnom razgovoru, uz kavicu i puno smijeha.

Magdalena, kako si započela svoj poslovni put i zašto baš Moj planer?

Oduvijek sam maštala o poduzetničkim vodama, kako ću jednog dana voditi svoju tvrtku i imati svoje proizvode. Uz Moj planer sam to i ostvarila. Nastao je prije točno četiri godine, vrlo spontano. Kako tada na hrvatskom tržištu nije postojao meni niti jedan lijepi ženski planer, odlučila sam preuzeti stvar u svoje ruke i osmisliti ga sama.

Našla sam dizajnericu i krenula u osmišljavanje unutrašnjosti. Htjela sam da bude vesela, šarena i sadržajem prilagođena svakoj ženi. Format je došao sam po sebi – malen i praktičan za svaku žensku torbicu. Korice su morale biti posebne i drugačije od svih korica rokovnika na koje smo svi navikli. Našla sam genijalne tvrdo-mekane korice koje su od gumeno-kožnog materijala i koje se mogu personalizirati. A najbolje od svega je što ih svake godine imam u 50-ak boja.

Fotograf: Mirko Janković – Magdalena Bešker

Pazila sam na sitnice poput zaobljenih rubova da ne oštećuju unutrašnjost torbice te da unutar Planera subota i nedjelja imaju svoj prostor kao i ostali radni dani jer žene vole planirati i vikende a neke i rade vikendom. I najvažnije – da Planer bude jako kvalitetno napravljen (od najboljeg recikliranog papira, knjižni blok je šivan a korice su neuništive).

Znači, san ostvaren, pa zato Ulica snova?

Plasiranjem Mog planera na tržište ostvarila sam dio svojih snova, tako je nekako i došao sam naziv tvrtke Ulica snova. Htjela sam imati i originalan i prepoznatljiv logo tvrtke pa je idealan bio logo ulice. Tamnoplavi pravokutnik u kojem je naziv ulice. Tako je nastala Ulica snova doo.

Što nas čeka u 2016.?

Planer za 2016. godinu ima novi logo na samoj korici. Idemo ukorak s dizajnom i odlučila sam promijeniti logo proizvoda. Novi je razigran i moderan. Bolje se uklapa u sam proizvod. Isto tako, Planer za 2016. godinu ima definitivno najljepšu unutrašnjost ikada.

Fotograf: Mirko Janković

Fotograf: Mirko Janković

Jako smo se potrudile oko ovog izdanja. Imam novu dizajnericu, mladu djevojku koja je nedavno završila fakultet i vrlo je maštovita. Sjedile smo danima i satima, crtale i slagale ilustracije do dugo u noć i na kraju je ispao proizvod kojim smo apsolutno svi oduševljeni. Također, moram zahvaliti i fotografu Vedranu Toliću.

Prijateljice i mama su mi najbolji kritičari – ovaj put su se sve složile da je ovaj Planer daleko najbolji do sada.

Što je sve u ponudi Ulice snova?

Uh, puno toga!

 • Moj planer – dimenzija 15×11 cm koji je namijenjen isključivo ženama.
 • Moj rokovnik – A5 formata, namijenjen i muškarcima i ženama. Poslovna varijanta planera namijenjena svima koji rade i planiraju a vole sve zapisati.
 • Moja bilježnica – B5 formata namijenjena srednjoškolcima, studentima te svima koji vole nešto zapisivati.
 • Moja kemijska – imamo je u nekih petnaestak boja i koje se također daju personalizirati.
 • My business planner – je Moj rokovnik ali preveden na engleski jezik.
 • Mein Geschäfts Planer – je Moj rokovnik preveden na njemački jezik.

U pripremi su i novi proizvodi.

Mi smo dobili savršeno dizajniran Moj rokovnik, i još jednom hvala. Poruku si pogodila. Dakle, svaki od njih može biti personaliziran?

Daleko najveća posebnost svih ovih proizvoda je personalizacija. Na korice se može ugravirati bilo što – od imena i prezimena, nadimaka, citata, posveta, logotipa do slika. Kupci mogu biti jako maštoviti i samim time će pokloniti definitivno najoriginalniji poklon.

Svi proizvodi se mogu pogledati i naručiti na internet stranici www.ulicasnova.hr i na facebook Moj Planer.

Fotograf: Mirko Janković

Drage naše, darujemo vam 2 Planera s vašim imenom!. A što trebate? Pošaljite nam mail na [email protected] :

 1. stavite naslov PLANER
 2. dodajte svoje kontakt podatke
 3. lajkajte Facebook profil Moj Planer
 4. prijavite se na naš newsletter
 5. lajkajte naš Facebook profil

Prijave primamo do 2. prosinca, točno u podne.

DOBITNICE: Kristina Jeletić i Željka Rakuljić