Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Kratki pregled Profilovih noviteta

Jesen je tradicionalno doba godine u kojem izlazi veliki broj novih knjiga, a mi vam s veliki zadovoljstvom skrećemo pozornost na dio Profilovih noviteta, kako za odrasle tako i za djecu, koji uskoro dolaze u knjižare.

Jesen je tradicionalno doba godine u kojem izlazi veliki broj novih knjiga, a mi vam s veliki zadovoljstvom skrećemo pozornost na dio Profilovih noviteta, kako za odrasle tako i za djecu, koji uskoro dolaze u knjižare.

Noviteti iz Profila

Od proznih naslova vjerojatno će najveće oduševljenje čitatelja izazvati novi prijevod svjetski slavne talijanske spisateljice koja i dalje krije svoj identitet – Elene Ferrante. Riječ je o romanu Izgubljena kći koji je prethodio Genijalnoj prijateljici, a ujedno je i osmi roman Elene Ferrante u Profilovu izdanju. Za ljubitelje trilera stiže još jedan od najzapaženijih romana ove godine, instant bestseler New York Timesa, knjigu Ona druga crnkinja autorice Zakiye Dalile Harris.

Pozornost skrećemo i na knjigu Tragač, novi roman Tane French, jedne od najboljih kriminalističkih autorica naše doba te debitantsku poetsku zbirku glumice i aktivistkinje Lili Reinhart Škola plivanja.

Od publicističkih knjiga u knjižare uskoro stižu biografija Winstona Churchilla iz pera britanskog premijera Borisa Johnsona Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest te nova knjiga svjetske ekonomske zvijezde Thomasa Pikettyja Napokon socijalizam! Riječ je zbirci kolumni koje je Piketty objavljivao posljednjih godina u najutjecajnijem francuskom dnevnom listu Le Monde.

Izdvajamo i knjigu Razmisli još jednom Adama Granta, američkog psihologa i pisca koja je bila bestseler broj 1 New York Timesa.

Od knjiga za djecu izdvajamo roman za tinejdžere Iva, do mjeseca i natrag Romana Simića, jednog od najcjenjenijih hrvatskih književnika za odrasle i djecu.

U knjižare stiže i četvrti nastavak knjige o odlučnoj i dobronamjernoj žirafi Suli, svima poznatog tandema Maja Šimleša i Sven Nemet, Suli u avanturi, lovci na snove. Od dječjih naslova u knjižare stižu i Brojalica Julije Donaldson, knjiga Animalium Jenny Broom, u kojoj je prikazano 160 najdivnijih i najneobičnijih bića na Zemlji, Igre mozgalice, velika kartonska knjiga s osam društvenih igara te Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj Jamesa Daviesa.

Maggie O’Farrell: Hamnet

Veličanstveni Hamnet priča je o braku i obitelji koju su poharali tuga i gubitak, ali i nježan, nezaboravan portret dječaka čiji je život zaboravljen, a čije ime nosi jedna od najslavnijih drama svih vremena.

Impresivno djelo Maggie 0’Farrell među najhvaljenijim je romanima napisanima na engleskom jeziku posljednjih godina, bestseler koji se prevodi diljem svijeta te dobitnik prestižnih nagrada, među kojima su Women’s Prize i British Book Awards.

Darujemo jednu čitateljicu knjigom Hamnet!


Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu ili Facebooku, napišite #She4She
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Pratite nas putem društvenih mreža FacebookInstagram i YouTube
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite prijateljima…Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 8. listopad točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Mihaela Čajko

Ne propustite

She Book Club

U knjižare je u izdanju Profila upravo stigao prvi na hrvatski prevedeni roman cijenjenog švedskog novinara i pisca Jensa Liljestranda – Ako sve i...

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.