Maja Brekalo: Moja sretna hrana

Maja Brekalo kreativna je snaga i fotografkinja iza iznimno uspješnog bloga i Instagram profila Delicious and Healthy by Maya koji broji više od 160 000 pratitelja.

Njezine uzbudljive kulinarske avanture traju još otkako je kao desetogodišnjakinja prvi put uzela kuhaču u ruke i zaljubila se u kuhanje, istraživanje i učenje o hrani. Maja svakodnevno kuha, fotografira, uči i ulaže u svoje znanje, a u kreiranju recepata na prvom su joj mjestu cjelovitost i bogatstvo okusa te jednostavnost postupka.

Uz kreativni rad kojim se bavi posljednjih 5 godina, već više od 20 godina radi kao stjuardesa i smatra se sretnom što je u životu dobila priliku raditi čak dva posla koja obožava.

Moja sretna hrana Majina je prva kuharica i zbirka njezinih najdražih recepata, toliko jednostavnih da vam za njihovu pripremu gotovo ni ne treba kulinarsko iskustvo, a toliko punih okusa da će iznenaditi i najzahtjevnije goste i ukućane. U njoj ćete pronaći veganske recepte za svaki dan – od slanih i slatkih hranjivih doručaka, brzih ručkova i jela na žlicu, jela nadahnutih Dalekim istokom do bezgrešnih deserata. Uz recepte, Maja potpisuje i stiliziranje hrane te fotografije jela.

Sad kad imate ovu knjigu u rukama, najvažnije što trebate znati o meni je da obožavam hranu i sve vezano za hranu. Volim smišljati zdrave cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice. Nadam se da ću barem dijelom na vas prenijeti svoju strast i uspjeti vas nadahnuti i motivirati da svakodnevno pripremate hranjive i ukusne obroke bez brojenja kalorija ili grižnje savjesti zbog onoga što jedete.

Kao učiteljica zdravog kuhanja i velika pobornica održivog načina života, već dugi niz godina svoju strast za ukusnom i cjelovitom hranom biljnog porijekla prenosi na tisuće svojih pratitelja i polaznika radionica, inspirirajući ih da i sami žive zdravije i sretnije.

Sudjelovala je u brojnim projektima vezanim za održivi život, i to u suradnji s globalnim brendovima i institucijama koji se ističu u promicanju održivosti, poput Ureda za klimatske promjene Ujedinjenih Naroda, IKEA-e i Adidasa.

 Cijena: 155 kn

View this post on Instagram

Today is my birthday but it feels so strange to celebrate when it feels like the world and life is canceled. But even in times like these love kindness and friendship can not be cancelled♥️ So thank you, to all of you amazing people in my life🙏🏻 your messages and calls really made me happy. Also laughter, dancing, joy (and cooking😉) can’t be cancelled. I was reminded of this as I watched the flashmob scenes from Italy – they made me cry and feel inspired, reminded of resilience and bravery of people♥️ We need to stay socially responsible. But don’t forget to take care of you in these trying times. Self care is needed more then ever. I still have some writing to do for my cookbook so it’s keeping me busy but the rest of the time I plan to: 1. Workout 2. Read 3. Have movie and pizza nights 4. Cook and bake – will be making some content for you guys 5. Try to meditate – this may be the perfect time to get it going as I’ve been putting it off for some time now🙈 Do you have any advice here? 6. Do cold showers and breathing exercises as per @iceman_hof method🥶 7. Catch up on some podcasts I wanted to listen to but haven’t had time 8. Catch up with friends over phone/WhatsApp – we may not be able to hug and kiss but we can still talk😉 (I’m a big hugger – no hugging feels so strange🙈🙁) Do you have any other ideas guys? Let me know😉 There are some more great selfcare tips in Nisha’s @rainbowplantlife last post so check it out😊 Sending you lots of love and virtual hugs♥️ Stay safe xx Ps. Recipe for the cake is on my blog. Click the Linkinprofile in my bio😉 . Danas mi je rodjendan ali u ovakvoj situaciji kako ga uopće slaviti.. Osjećaj je kao da je život otkazan. Ali poruke i pozivi od divnih ljudi danas su me uvjerili da ljubav i prijateljstvo ne može biti otkazano. Hvala vam dragi moji♥️ Moramo se držati pravila da zaštitimo one koji su najugroženiji ali važno je da se pobrinete i za sebe. Evo moj self care plan: 1. Vježbati🏋️‍♂️ 2. Čitati 3. Kuhati 4. Gledati filmove 5. Disati i tuširati se ledenom vodom prema Wim Hof metodi🥶 6. Možda napokon naučiti meditirati😊 Kakvi su vaši planovi? Šaljem vam virtualne zagrljaje♥️ #sharethelove

A post shared by Maja Brekalo – Food Blogger (@delicious_and_healthy_by_maya) on

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #She4She
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 24. srpnja točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Monika Vinković