Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Maja Kereš – plesna zvijezda DanceStar natjecanja

Smatram da je bitno svaki posao odraditi s maksimalnim profesionalizmom jer već tu kreiramo svoju budućnost i buduću karijeru.

Poreč će i ove godine biti domaćin finalnog natjecanja DanceStar 2016. – najvećeg svjetskog eventa u plesu koji će se održati od 23. do 29. svibnja u Plavoj laguni.

50 tisuća plesača iz 55 država, jedinstven koncept, internacionalna priča i istinska ljubav i strast prema plesu – sve je to dio najveće plesne atrakcije DanceStar! Plesne škole i plesači koji su prošli kvalifikacijska natjecanja u finalu imaju priliku predstaviti se pred poznatim sucima i plesnim pedagozima te sudjelovati u intenzivnim radionicama i seminarima pod budnim okom eminentnih imena iz plesne industrije.

DanceStar je za mnoge mlade plesače poslužio kao odskočna daska i lansirao ih u plesne zvijezde. Najbolji primjer je talentirana Maja Kereš iz Rijeke koja već ima impresivnu međunarodnu karijeru. 2010. godine osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijskom natjecanju DanceStar Croatia i drugo mjesto u finalu u Poreču, pohađala je internacionalni program u Broadway Dance Centre-u u New Yorku, imala prilike nastupati u nekoliko glazbenih spotova (uključujući i onaj Justina Biebera), televizijskih emisija i reklama. Maja trenutno živi u SAD-u gdje se profesionalno bavi onim što oduvijek najviše voli – plesom!

MajaKereš1

Koliko ti je značilo sudjelovanje na DanceStaru i što najviše pamtiš?

Dancestar je za mene uvijek predstavljao uzbuđenje, veselje i iščekivanje. Najviše pamtim ogroman broj sudionika, plesača kojima si okružen 24 sata dnevno. Najljepša prijateljstva i uspomene krenule su na tim natjecanjima, dok se još niti nije zvao DanceStar i sjećam se koliko smo gubili glasnice vriskajući i navijajući za plesne točke kojima smo bili inspirirani i pričali o njima još tjednima nakon što bismo se vratili doma s natjecanja.

Što bi savjetovala novim licima koja nas ove godine čekaju na DanceStar natjecanju?

Savjetovala bi im da prije svega uživaju, jer uz očekivanja, tremu i natjecanje ponekad zaboravimo samo i jednostavno uživati dok plešemo! Savjetovala bih im da iskoriste baš sve što im to iskustvo sudjelovanja pruža: seminare, radionice, nastup na velikoj pozornici, nova poznanstva, prijateljstva, razgovore, igre, organizirana druženja… Natjecanje je samo forma, ali nagrade zapravo uopće nisu bitne. Bitno je to da svi dijele ljubav prema plesu i da su se okupili na jednom mjestu da to podijele jedni s drugima. Zato, neka uživaju i na pozornici i izvan nje.

Plesala si u spotu “Company” Justina Biebera. Kako je došlo do te suradnje?

Doslovno slučajno. Nisam ni znala da snimamo spot jer zapravo je to Lyric Video, odnosno Dance video – jedan od desetak koji su snimljeni za novi Bieberov album Purpose, a sve u koreografiji i režiji Parris Goebel.

Na čemu sve trenutno radiš?

Baš jučer sam provela cijeli dan na setu i snimala glazbeni spot za jednog poznatog izvođača. Osim toga, trenutno sam usred probi za nastup na Carnivalu koji je sljedeći tjedan. To je jedan od najpopularnijih plesnih showova gdje koreografi predstavljaju svoje ideje i zamisli kroz koreografiju i pokret. Ovaj put ću plesati u koreografiji Kenye Clay.

Što za tebe znači ples, je li to način života ili posao?

Mislim da je oboje, pogotovo od mog odlaska u SAD. Ples je već jako puno godina moja ljubav i snažan dio moje osobnosti kojom se izražavam i komuniciram. Obožavam ne samo plesati nego i gledati ples, slušati glazbu, volim pokret, nove stilove i gledati što drugi stvaraju, što ostali koreografi/umjetnici/plesači komuniciraju svojim stvaralaštvom. S druge strane, odabrala sam ples kao svoje zanimanje i kao profesiju i to od mene iziskuje jako veliki fokus i predanost, profesionalnost na visokoj razini. Jako je bitno kako se odnosiš prema kolegama plesačima, koreografu ili bilo kome nadređenom ili podređenom, kako se ponašaš u stresnoj situaciji, da li si profesionalan, da li kasniš, kakav stav i energiju imaš na probama i izvan plesne dvorane… Sve to utječe na plesnu reputaciju i na buduće angažmane. Zato smatram da je bitno svaki posao odraditi s maksimalnim profesionalizmom jer već tu kreiramo svoju budućnost i buduću karijeru.

MajaKereš2

Paziš li na prehranu i baviš li se nekim sportskim aktivnostima uz ples kako bi održala vitku liniju ili je ples više no dovoljan?

Alat kojim se služim u ovoj profesiji je tijelo i kako bi moja karijera plesačice mogla biti što dulja i kvalitetnija moram ulagati u svoj raznovrsni trening, voditi brigu o svom tijelu i brinuti se o njemu na najbolji mogući način – što ponekad znači malo više žrtve i malo manje zabave. S figurom, srećom, nikad nisam imala problema tako da zbog toga definitivno ne trebam paziti što jedem, a uz to plesom trošim jako puno kalorija. Pazim da ono što unosim u tijelo ima svoju energetsku i nutritivnu vrijednost kako bi moje tijelo bilo maksimalno funkcionalno.

Što se tiče ostalih sportskih aktivnosti, volim odraditi malo kondicijskog treninga – trčanje ili plivanje nekoliko puta tjedno. Jako sam zavoljela i jogu, što je iznimno popularno među plesačima, barem ovdje u Los Angelesu. Sljedeća mi je želja krenuti na satove gimnastike. Kao profesionalnom plesaču mislim da je bitno da se barem rekreativno bavi i nekim drugim sportom ili aktivnošću, ne nužno zbog fizičkog izgleda, nego zbog psihofizičkog balansa

Ne propustite

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Dobar posao

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.