Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
mala kupaonica
mala kupaonica

Moj dom

Mala kupaonica više nije problem!

Donosimo vam 10 ideja kako opremiti male kupaonice. Neka vam ogledalo postane glavna zvijezda!

Bitno vam je da u stanu imate veliku dnevnu sobu, veličina kuhinje također vam je bitna, ne bi bilo loše ni da dječja soba ima prostora da se djeca mogu igrati. Na kraju, za kupaonicu i ne ostane baš puno mjesta! 

Ne brinite, mala kupaonica više neće biti problem jer donosimo deset zgodnih savjeta!

Boja i tekstura

Mala kupaonica ‘voli’ svjetliju boju. To ne znači da cijeli prostor mora biti bijel. Također, kada birate pločice, za mali prostor najbolje je izabrati pločice velikih dimenzija, tako prostor djeluje čišće, veće i elegantnije.

Uniformiranost

Jednak izbor pločica je jako bitan. Dakle, ako imate iste pločice u tuš kabini kao u ostatku prostorije postići ćete iluziju većeg prostora. Isto tako zidovi i pod bi trebali biti iste ili slične boje, ali nije obavezno da budu i iste teksture.

Staklo

Prema tome, trebalo bi birati staklenu pregradu za tuš umjesto zavjesa ili kompliciranih i masivnih tuš kabina, savjetuje stil.kurir.rs.

Ormarići

Kada pričamo o ormarićima, najbolje je fokusirati se na zid umjesto na pod. Police otvorenog tipa koje idu od poda do stropa mnogo su zahvalnije i ljepše izgledaju u malom prostoru. Potrebno je fokusirati se na vertikalne linije umjesto one vodoravne koje “sijeku” prostor.

Također,  iskoristite prostor iznad WC školjke najbolje što možete s policama otvorenog tipa. Njih možete staviti i u tuš kabinu ili iznad vrata.

Ogledalo

Ogledalo je zvijezda svake kupaonice, osobite one manjih dimenzija, stoga nemojte se bojati napraviti ogledalo po mjeri čak i do stropa.

Svjetla

Osvjetljenje je ključno u svakom prostoru pa tako i u ovom. Ono je tajni sastojak koji možda nitko ne primjećuje, ali pravi veliku razliku. Pametno rasporedite svjetlo i vaša će kupaonica izgledati veće.

Skrivena mjesta

Skrivena mjesta za vašu kozmetiku i sve potrebne stvari u kupaonicu su ne samo potrebne, nego će prostor djelovati i čišće, a time i veće.

Dekorativne boce

Idealno bi bilo da imate  dekorativne boce i posude u koje ćete preliti npr. šampon, regenerator ili tekući sapun… Također, možete koristiti ukrasne korpice ili kutije kako biste skrili ono što ne želite da se vidi poput blazinica, štapića za uho i slično.

Viseće komode

Kada je u pitanju namještaj, neka vaš izbor budu viseće komode jer ostavljaju dojam šireg prostora. Uz to, ovakav namještaj omogućava lakše čišćenje.

Slavine

I na kraju razmislite o slavinama koje izlaze iz zida. One doprinose minimalističkom izgledu vaše kupaonice i čine ga jednostavnijim i čišćim. Slobodno se poigrajte bojom i stilom vaše slavine.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći, ako razmišljate o uređenju vaše kupaonice.

Ne propustite

Moj dom

Institut za boje Pantone proglasio je „Peach Fuzz” bojom 2024. godine. Riječ je o nježnoj i mirnoj nijansi boje pijeska ili bež boje s...

Moj dom

Čiste, glatke linije, neutralne kombinacije boja, svijetli prostori i prirodni elementi karakteristike su Japandi stila.

Moj dom

Ambienta u sinergiji sa sajmom Hotel&Gastroteh  te partnerima Zagreb Design Week, ArhiBau.hr, Art Zagreb na svoj način tako nastavlja u promicanju vrijednosti  svojevrsnog novog...

Moj dom

U nastavku vam donosimo trendove koji vladaju u dizajnu interijera. Dobra je vijest da ih je većina blaga prema vašem novčaniku

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.