Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savjeti stručnjaka

Male tajne održavanja oralne higijene

Kako bi pokazali kako na ispravan način održavati oralnu higijenu Curaprox i dr. Petaros Sikirić osmislili su interaktivni event na kojem je svaki uzvanik imao isti zadatak – uzeti četkicu za zube u ruke i naučiti kako ispravno ‘četkati’. 

Osmijeh je najbolji ukras svakog lica, on otvara sva vrata, briše godine i dokazuje vaše zadovoljstvo. Neka bude zdrav i neodoljiv! Upravo je tu poruku poslao kultni brend Curaprox na svom proljetnom brunchu održanom u popularnoj zagrebačkoj ordinaciji S dental, doktorice dentalne medicine Sandre Petaros Sikirić. Koliko je osmijeh važan i poželjan dokazali su brojni zaljubljenici u ovaj brend, ali i dvije poznate dame, tv voditeljica Uršula Tolj i operna pjevačica Sandra Bagarić koje su se složile s onom starom da iskren osmijeh otvara sva vrata. 

Kako bi pokazali kako na ispravan način održavati oralnu higijenu Curaprox i dr. Petaros Sikirić osmislili su interaktivni event na kojem je svaki uzvanik imao isti zadatak – uzeti četkicu za zube u ruke i naučiti kako ispravno ‘četkati’. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Mnogi ljudi misle da četkica za zube mora biti čvrsta i tvrda kako bismo temeljito oprali zube, ne znajući kako je mekana četkica s velikim brojem gustih i tankih vlakana najbolji saveznik u održavanju oralne higijene. Dodamo li još tome i međuzubne četkice, čišćenje svih pet ploha zuba je jednostavno i vrlo učinkovito , rekla je doktorica i pozvala svakog  uzvanika da na ispravan način opere svoje zube. 

“Naša cijela obitelj godinama koristi Curaprox, ali moram priznati da sam danas naučila mnogo toga o tome zašto treba držati četkicu poput olovke, ali i kako na brz i jednostavan način koristiti interdentalnu četkicu. Odlično je što se ona može zaštiti i uvijek nositi sa sobom, te koristiti nakon svakog jela”, rekla je Sandra Bagarić veselo pokazujući što je sve naučila nakon kratke edukacije. 

Nakon što su svi uzvanici svladali ‘male tajne uspješnog četkanja’, došli su na red i prostori između zuba koji su nakon jela najčešće puni hrane, ali i idealno mjesto za sakupljanje bakterija koje uzrokuju loš zadah i upalu desni. Nakon klasičnog pranja zubi ili bilo kada tijekom dana, rekla je dr. Petaros Sikirić, prostore između zuba treba očistiti međuzubnom četkicom. Curaprox međuzubna četkica je čvrsta, funkcionalna i praktična, lako se koristi i može se spremiti u svaku torbicu. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“A pogledajte što još imamo u fokusu”, rekla je dr. Sanja i pokazala na apsolutni hit kad je oralna higijena u pitanju. ”Ovo je Hydrosonic četkica za zube koja vam pomaže da na jednostavan način detaljno očistite zube. U odnosu na ‘klasičnu’ četkicu, Hydrosonic četkica radi na principu moćnih soničnih vibracija koje u kombinaciji s mekanim i gustim vlaknima s lakoćom čiste zube. Dovoljno ju je uključiti i pustiti da lagano klizi od zuba do zuba”, zaključila je doktorica objašnjavajući kako je osobama koje žive u domaćinstvu s više članova dovoljno imati jednu četkicu i pojedinačne nastavke za svakog pojedinca. Upravo to se posebno svidjelo televizijskoj voditeljici i urednici Uršuli Tolj koja će svoju Hydrosonic četkicu dijeliti sa svojom djecom kojima je od malih nogu usadila naviku redovitog održavanja oralne higijene.  

Interaktivna radionica uz Curaprox, mnoge je uzvanike riješila stresa, a blistav osmijeh postao je ukras svih okupljenih. Kako biste i vi uvijek imali zdrave i lijepi zube, pitali smo dr. Sandru Petaros Sikirić da s nama podjeli pet osnovnih savjeta za potpunu oralnu higijenu.

Evo što nam je rekla: 

  • Birajte četkice koje imaju puno tankih i mekih vlakana. Što je više vlakana, to ćete kvalitetnije oprati svoje zube 
  • Četkicu držite poput olovke – naslonite je pola na zube, a pola na zubno meso i četkajte malim kružnim pokretima uz minimalan pritisak. Rascvjetana četkica nakon nekoliko tjedana korištenja je znak da koristite prejak pritisak. 
  • Koristite prirodne, blage i učinkovite paste za izbjeljivanje zuba, poput Be You pasti koje će zubima vratiti prirodnu bjelinu i ukloniti sve mrlje od hrane i pića s površine zuba.
  • Prostori između zuba moraju biti čisti kako bi se riješili lošeg zadaha i pritom zadržali zdrave zube. Njih čistite posebnim međuzubnim četkicama koje dolaze u pet različitih veličina, prilagođenim različitim međuzubnim prostorima. Koristite ih svaki dan po principu ‘jednom unutra – jednom van’. 

foto: Nikola Zoko 

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Donosimo listu sastojaka koje bi trebali izbjegavati u pastama za zube.

Brinimo jedna o drugoj

Loš zadah može se javiti u svim životnim dobima i ovisi o različitim čimbenicima, a procjenjuje se da se otprilike svaka četvrta osoba barem...

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Brinimo jedna o drugoj

Je li to sve ista osoba ili se radi o različitim specijalistima i kome se na kraju obratiti ako imate problem sa zubima?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.