Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kućni ljubimci

Mali talijanski hrt savršen je pas za sve koji imaju alergije

Mali talijanski hrt pasmina je koju su u povijesti obožavali plemići.

Prema Američkom kinološkom klubu, nijedan pas nije 100 posto hipoalergen. No pasmine koje se slabo ili uopće ne linjaju mogu drastično smanjiti izloženost alergenima, a jedna od najslađih hipoalergenih pasmina je mali talijanski hrt.

Mali talijanski hrt pasmina je koju su u povijesti obožavali plemići. Zato je prikazana u brojnim umjetničkim djelima. Vole trčati, ali ne zahtijevaju veliko dvorište da bi bili sretni. Sitni su pa će ih zadovoljiti i život u stanu, piše Index.hr.

Prije nego što odlučite nabaviti malog talijanskog hrta, morate imati na umu da im je često hladno pa se isplati uložiti u nekoliko toplih džempera. Uz to, imaju tendenciju misliti da mogu letjeti. Da, dobro ste pročitali. “Poletjet” će s kreveta, stolica i sofe, što može dovesti do lomova kostiju. Zato je obuka ovog psa ključna ako ga želite držati podalje od nezgoda. 

Talijanski hrtovi su osjetljivi na dodir, zbog čega možda nisu najbolja opcija ako imate malu djecu. Predlažemo da pričekate dok vaša djeca ne postanu dovoljno stara da se nauče nježno igrati sa psom prije nego što udomite talijanskog hrta.

Više

Zdravstveni karton

Procjenjuje se da 30-40% osoba u svijetu boluje od jedne ili više alergijskih bolesti, u Hrvatskoj najmanje milijun ljudi ima problem s alergijama različitog...

Zdravstveni karton

 Alergije i astma su među najraširenijim kroničnim bolestima u Europi, posebice kod djece. Dok ove bolesti pogađaju milijune odraslih u EU 27, podatak...

Savjeti stručnjaka

Grinje se mogu naći u gotovo svakoj kući, a ona igra veliku ulogu u alergijskim reakcijama, a najčešći su uzrok astme kod djece.

Istaknuto

Općenito, alergije predstavljaju neprimjerenu i prekomjernu reakciju našeg sustava obrane na različite, inače neškodljive, čimbenike iz okoline.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.