Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Mandarine: Kraljice agruma kojih nam nikada nije dosta

Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Mandarine sadrže više vitamina C od naranči, a njihova sočnost te slatko-kiselkasti okus koji osvježava razlog su zašto im se veselimo svake jeseni. Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Vitamin C iz mandarina potiče proizvodnju kolegana i pomaže u zadržavanju glatke i mladenačke kože. Dijetalna vlakna u ovom voću i poboljšavaju probavu. Prema pisanju Natural Food Series, mandarine mogu poboljšati probavu, zaštititi srce te regulirati krvni tlak, a od njih teško da ćemo se udebljati – 100 grama voća sadrži otprilike 50 kalorija.

Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama! 

Kod kupnje mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vrijedne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svjetla. Konzumirajte ih svakako unutar sedam dana od dana kupnje. 

Ne propustite

Moj dom

Ako vam je previše vruće da biste spokojno usnuli i ujutro se probudili odmorni, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi spustili temperaturu...

Financije

Nakon uspješno završene akcije prikupljanja materijalne pomoći za Ivana Ferderbera iz Rijeke, organizator i humanitarac Bruno Lerotić nastavlja svoj dobrotvorni rad s novim obiteljima...

Zanimljivosti

Saharski pijesak ili pustinjska prašina koja se nadvila nad Hrvatskom, zamutila je nebo i obojila ga u narančaste nijanse.

Budi fit

U ovom članku istražujemo kako masaža stopala može poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.