Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Manjak ovog vitamina može značiti loš seksualni život

Studije su pokazale kako jedan vitamin može začiniti vaš ljubavni život, a ako vas zanima što je u pitanju, nastavite čitati. 

Seksualni život ima svoje uspone i padove, a ako vam zadnjih dana nije do toga, niste sami niti se radi toga trebate zabrinjavati. Studija otkriva kako se svi Amerikanci slažu da danas puno rjeđe vode ljubav nego li je to bilo prije. Od razloga su navedeni niska seksualna želja, seksualna disfunkcija, poremećena hormonska slika ili jednostavno umor koji je posljedica sve više obaveza. No dobra je vijest da postoji i za to jednostavno rješenje, piše Ordinacija.hr.

Studije su pokazale kako jedan vitamin može začiniti vaš ljubavni život, a ako vas zanima što je u pitanju, nastavite čitati. 

MANJAK KOJEG VITAMINA MOŽE BITI POVEZAN S MANJKOM SEKSA? 

Brojna su istraživanja pokazala kako manjak vitamina D može u velikoj mjeri utjecati na seksualni život. Kod muškaraca ovaj sunčev vitamin može igrati veliku ulogu. Jedna je studija od prije par godina pokazala kako će vitamin D poboljšati kretanje spermija, pojačati plodnost i pomoći funkcioniranju testisa kod proizvodnje seksualnog hormona. 

Druga je studija iz iste godine promatrala vezu između niske razine ovog vitamina u organizmu i seksualne disfunkcije, puput boli koja se javlja tijekom odnosa, gubitak želje ili suhoće rodnice. Stručnjak za imunitet dr. Jeffrey Bland ističe kako se kod žena vitamin D koristi od strane jajnika kako bi se održala normalna seksualna funkcionalnost, ali istraživanja nisu pokazala konkretno da će vitamin D utjecati na ženske hormone.

VITAMIN D MOŽE IMATI UTJECAJA NA EREKTILNU DISFUNKCIJU

Studija objavljena prije 4 godine u magazinu International Journal of Endocrinology  pokušala je pronaći poveznicu između ovog vitamina i seksualne funkcije kod oko 114 muškaraca a otkrili su kako da ispitanici koji imaju visoke razine vitamina D u organizmu imaju i višu razinu testosterona i bolju erektilnu funkciju. Smatra se da je to posljedica utjecaja na zdravlje stijenki krvnih žila, što će poboljšati krvotok ali i smanjiti mogućnost za upalne procese. 

Više

Seks

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti.

Suncokreti na oblacima

Iako zazirem od aplikacija za upoznavanje, jer sam čula svakakve priče prijatelja koji su redovito tamo, i sama sam ponekad posegnula za istim, jer...

Život u dvoje

Postoje veze koje su bezveze i koje treba što prije okončati kako svoje vrijeme i energiju ne bismo trošili na pogrešnu osobu...

Darivanje

Živimo u društvu koje se brzo mijenja tako da je održavanje iskre u dugoj vezi ponekad zastrašujući zadatak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.