Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Manje riječi, više akcije: 3 tone plastike manje u 3 godine projekta

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se nakon korištenja baca u kante za bio otpad, zajedno s korom banane, ljuskama jaja, talogom kave ili salatom.

bio&bio trgovine su već 20 godina, od svog postanka, posvećene održivosti. Prvenstveno se to očituje kroz izbor proizvoda i hranu s ekološkim certifikatom, ali i poticanje domaće ekološke proizvodnje. A kao jedan od značajnih projekata, s velikim pozitivnim utjecajem na Planet, ističe se projekt biokompostabilne ambalaže.

Kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, od 2020. godine svoje proizvode bio&bio pakira u kompostabilnu ambalažu. Načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad.

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se nakon korištenja baca u kante za bio otpad, zajedno s korom banane, ljuskama jaja, talogom kave ili salatom. Lako ih je prepoznati po prozirnoj, šuškavoj ambalaži s istaknutom oznakom “100% kompostabilna folija”.

„Projekt kompostabilne ambalaže mi je jedan od najdražih projekata jer smo uspjeli naći foliju koja ne sadrži plastiku, na biljnoj je bazi i smanjuje količinu plastike u okolišu. Radost je još veća kad vidimo da su ovu novost na našem tržištu prepoznali naši kupci koji nas vjerno podržavaju u ovakvim projektima. Iako je ova folija znatno skuplja od one plastične mi smo zadržali iste cijene, dakle svjesno smo se odrekli dijela marže i profita jer smatramo da je u korijenu društveno odgovornog poslovanja poštivanje prirode i njenih resursa“, poručila je Jadranka Boban Pejić.

Svatko može (i treba) biti dio pozitivnih promjena

bio&bio želi svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Osim što djeluju kao poslovni subjekt, kao odgovorni pojedinci imaju veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Isto tako, svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično. Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu, kojeg ostavljamo budućim generacijama. A neke od njih potražite do nedjelje 23. travnja u bio&bio trgovinama i web shopu snižene i do 20%.

Dan planeta Zemlje sjajna je prilika da ideje koje imamo o njenom očuvanju provedemo u djelo. Hvala vam što smo zajedno dio pozitivnih promjena.

Pridružite se i bio&bio instagram profilu i  otkrijte zašto je važno “Zašuškati za okoliš”, a imate priliku osvojiti i neku od vrijednih nagrada.

Ne propustite

Zanimljivosti

Za vas smo izdvojili ovogodišnje Black Friday 10 bio&bio favorite.

Zanimljivosti

bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja.

Zanimljivosti

Iz bogate eko i organske bio&bio ponude dolaze blagdanski setovi i kreativni darovi.

Savjeti stručnjaka

Imunološki sustav naš je saveznik koji danonoćno brani tijelo od svih mogućih napada

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.