Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Manje riječi, više akcije: 3 tone plastike manje u 3 godine projekta

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se nakon korištenja baca u kante za bio otpad, zajedno s korom banane, ljuskama jaja, talogom kave ili salatom.

bio&bio trgovine su već 20 godina, od svog postanka, posvećene održivosti. Prvenstveno se to očituje kroz izbor proizvoda i hranu s ekološkim certifikatom, ali i poticanje domaće ekološke proizvodnje. A kao jedan od značajnih projekata, s velikim pozitivnim utjecajem na Planet, ističe se projekt biokompostabilne ambalaže.

Kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, od 2020. godine svoje proizvode bio&bio pakira u kompostabilnu ambalažu. Načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad.

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se nakon korištenja baca u kante za bio otpad, zajedno s korom banane, ljuskama jaja, talogom kave ili salatom. Lako ih je prepoznati po prozirnoj, šuškavoj ambalaži s istaknutom oznakom “100% kompostabilna folija”.

„Projekt kompostabilne ambalaže mi je jedan od najdražih projekata jer smo uspjeli naći foliju koja ne sadrži plastiku, na biljnoj je bazi i smanjuje količinu plastike u okolišu. Radost je još veća kad vidimo da su ovu novost na našem tržištu prepoznali naši kupci koji nas vjerno podržavaju u ovakvim projektima. Iako je ova folija znatno skuplja od one plastične mi smo zadržali iste cijene, dakle svjesno smo se odrekli dijela marže i profita jer smatramo da je u korijenu društveno odgovornog poslovanja poštivanje prirode i njenih resursa“, poručila je Jadranka Boban Pejić.

Svatko može (i treba) biti dio pozitivnih promjena

bio&bio želi svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Osim što djeluju kao poslovni subjekt, kao odgovorni pojedinci imaju veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Isto tako, svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično. Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu, kojeg ostavljamo budućim generacijama. A neke od njih potražite do nedjelje 23. travnja u bio&bio trgovinama i web shopu snižene i do 20%.

Dan planeta Zemlje sjajna je prilika da ideje koje imamo o njenom očuvanju provedemo u djelo. Hvala vam što smo zajedno dio pozitivnih promjena.

Pridružite se i bio&bio instagram profilu i  otkrijte zašto je važno “Zašuškati za okoliš”, a imate priliku osvojiti i neku od vrijednih nagrada.

Više

Zanimljivosti

bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja.

Zanimljivosti

Iz bogate eko i organske bio&bio ponude dolaze blagdanski setovi i kreativni darovi.

Savjeti stručnjaka

Imunološki sustav naš je saveznik koji danonoćno brani tijelo od svih mogućih napada

Savjeti stručnjaka

Zamislimo jetru kao centralnu detoks tvornicu koja, uz to, ima još stotine važnih funkcija u organizmu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.