Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Manuela Svorcan: Kad me pitaju želim li raditi, ja pitam što treba?!

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom… Karijeru je počela kao 18-godišnjakinja, kada se pojavila u talent showu “Hrvatska traži zvijezdu”. Prijašnjih godina ostvarila je i zapažene uloge u predstavi “Mi o vuku“,  te JoomBoosovom projektu “Teini dnevnici.

Smijem li reći da je sve počelo 2009. u showu Hrvatska traži zvijezdu? Ili je počelo čak i ranije? Kako danas gledaš na to iskustvo i koliko ti je pomoglo u daljnjoj karijeri?

Sve je počelo puno, puno ranije, ali “službeno” možemo reći da je počelo sa showom Hrvatska traži zvijezdu. Bez obzira na to što tada na prvu nisam bila toliko za bilo kakav show, danas mi je i više nego drago. Ponovila bih sve opet i opet, hehe.

Zakoračila sam u taj svijet show business-a, stekla ogromno iskustvo, stvorila nove kontakte i možda najvažnije- upoznala ljude s kojima se i dan danas aktivno družim. To je neprocjenjivo.

Što bi napravila drugačije?

Iskreno, ništa ne bih napravila drugačije. Ne volim se vraćati u prošlost i mislim da se sve događa s nekim razlogom, odnosno, radila sam i djelovala točno onako kako sam mogla i znala. Neke stvari i odluke te poguraju naprijed, a iz nekih manje dobrih situacija fino naučiš lekciju. Sve je to škola.

Što si naučila u ovih 14 godina? Zvuči li ti to puno?

Još se privikavam da sam prošla tridesetu jer mi je nekada to u glavi  zvučalo kao poprilično ozbiljno. Meni u glavi kao da godine idu unatrag i to me veseli. Nema ljepše od toga nego kad si dijete pa pokušavam što dulje i ostati mlada i luckasta- naravno, uz dozu ozbiljnosti jer…život..  14 godina je i puno i malo istovremeno. Nadam se da ima još jako puno uzbudljivih, poslovnih i generalno životnih prilika ispred mene, a za ovih 14 godina iskustva iza mene sam itekako zahvalna.

Teško mi je definirati te. Pjevačica? Glumica? Plesačica? TV voditeljica? Radijska voditeljica? Dobra prijateljica? Tko je Manuela?

Sve od navedenog volim raditi i radim. Od ponedjeljka do petka sam radijska voditeljica na Anteni Zagreb i uživam u tome sto posto. Prije tri godine sam se blisko upoznala s ovim medijem i apsolutno sam se zaljubila. Obožavam konekciju sa slušateljima, kolege s posla su zakon i s osmijehom idem na “posao”.

Cijeli život sam u predstavama, forma mjuzikla, a to znaci ples, pjevanje i gluma. Kao klinka imala sam vremena za sve. Uz dobru organizaciju i fokus sve je moguće. Tako sam se ja družila s prijateljima, išla i završavala uredno školu, ali većinu dana provodila u dvoranama radeći na svim svojim talentima jer talent bez rada je doslovno ništa.

Za sebe smatram da sam uporna, radišna, skromna osoba, obožavam svoje prijatelje i tu sam za svoje ljude jednako kao i oni za mene, a kako će me drugi doživljavati… To prepuštam vama. Meni je to jako zanimljivo. Kad me pitaju želim li raditi ja pitam što treba?!

 Je li  kosa tvoj zaštitni znak? Koliko joj vremena posvećuješ?

Nikada nisam išla za tim da bi kosa bila moj zaštitni znak jer sam kao klinka imala tri dlake na glavi, uvijek ošišana na lončić kao dečko i nije se dalo ništa raditi s njom. Ali eto, stvari su se promijenile i stvarno volim svoju kosu, ali iskreno, nedovoljno se bavim njome. Perem ju klasično, šampon i regenerator, eventualno na red dođe i neka maska za kosu.

Kako izgleda tvoj dan?

Budim se rano ujutro, prije 6, bilo da je radni dan ili vikend jer mi se tijelo jednostavno naviklo na rano buđenje. Vikendom mi to ne paše, ali tko te pita… Radni dan započinjem poslom. Na Anteni Zagreb sam uživo u eteru od 9-13, nakon toga se zadržavam ovisno o tome koliko imam posla van etera, nekada cijeli dan, a nekada odem odmah rješavati ostale obaveze.

U svakodnevnom rasporedu tu je još i vođenje plesnih grupa u PC Tala, probe za predstave, predstave i ostali projektići koji stignu po putu. Čini se možda puno, ali meni je to i gušt.

Naravno, nađe se preko tjedna i vrijeme za piće s frendicama, ali draže mi je pričekati vikend kad sam malo slobodnija i odmornija.

Kakvi su daljnji planovi? Želiš li raditi i neke druge projekte ili, kako se to kaže – gdje se vidiš za 5 godina?

Nastaviti dalje u revijalnom tonu hehehe… Planovi za dalje su mi brinuti o sebi, da ostanem zdrava, strpljivo raditi i uživati u daljnjem procesu. Ne volim nagađati što će biti, samo pustim svoju želju u svemir, a u međuvremenu djelujem. Veselim se svemu što dolazi.

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Dobar posao

Čak i 20 godina kasnije neki poslovni savjeti zlata vrijede.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.