Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a rasplesali Laubu

Proteklog je vikenda Lauba – kuća za ljude i umjetnost postala kuća za ples i to zahvaljujući Marku Tolji i Jazz orkestru HRT-a koji su, oduševljeni brojnim odazivom, glazbom publiku odveli u neko nostalgično romantično vrijeme.

Proteklog je vikenda Lauba – kuća za ljude i umjetnost postala kuća za ples i to zahvaljujući Marku Tolji i Jazz orkestru HRT-a koji su, oduševljeni brojnim odazivom, glazbom publiku odveli u neko nostalgično romantično vrijeme. U jedinstvenom prostoru umjetničke galerije, Marko Tolja i sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a predstavili su zajednički novi album “Stavi pravu stvar“, kojim su rasplesali mnogobrojnu publiku i napravili odličan koncert.

Oduševljena publika plesala je uz glazbeni repertoar baziran na novom albumu koji donosi swing obrade domaćih pop i rock hitova i to u formi u kojoj Marko pliva kao riba u vodi. “Blago onom tko te ima”, “Ja volim samo sebe”, “Budi moja voda” i “Teške boje”  samo su neke od pjesama koje u novim aranžmanima zvuče kao da su objavljene pedesetih godina prošlog stoljeća.
Bogat retro program Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella zaokružila je i pjesmarica stranih evergreena. Izvanredan Markov vokal u kombinaciji s bezvremenskim pjesmama bili su jamac za odličan provod u Laubi.

Marko Tolja & band u Laubi 8

Presretan sam! Bio je to pravi party, iznad svih mojih očekivanja. Pobjeda glazbe i pozitive. Da mi je netko rekao prije 10 godina da ćemo sa swing glazbom iz 50-ih godina napuniti dvoranu poput Laube do posljednjeg mjesta, rekao bi mu da je “malo zabrijao”!! Ali eto, uspjeli smo i to. Ljubav prema glazbi i ustrajnost te, čak i kada te uvjeravaju da to nema smisla, na kraju nagrade ovakvom prekrasnom večeri!! Srce mi je kao kuća!“ – rekao je Marko oduševljen energijom publike.

Za završetak najboljeg retro partyja u gradu pobrinuo se DJ Robert Mareković, zadužen za after uz najveće evergreene i rockabilly hitove.

Swing Lauba je tu večer bila prostor za plesne cipelice, retro obleku i povratak u zlatno doba čage. Nakon niza sjajnih nastupa ovog ljeta, Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a ovim koncertom osvojili su i zagrebačku publiku koja će sigurno još dugo plesati uz novi predstavljeni album.

 

Foto: Dinko Bažulić

Više

Zanimljivosti

Upravo tim povodom, organiziran je specijalni event pod nazivom ''Keep Walking'' u čast najpopularnijeg šetača na svijetu.

Predstavljamo

Iz pera omiljenog riječkog glazbenika Marka Tolje stiže nova emotivna balada "Još jedan dan".

Predstavljamo

„Sve što nisam ja“ nova je pjesma Marka Tolje koju je posvetio svojoj supruzi Ani, s kojom se vjenčao u srpnju prošle godine u...

Istaknuto

Lauba - kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene, kulturne i urbane sadržaje te postavlja trendove na hrvatskoj umjetničkoj sceni, pokrenula je još...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.