Martinis Marchi – luksuz i komfor u povijesnom okruženju

Na otoku Šolti, smještenom 9 nautičkih milja od Splita, s pitoresknim plažama, autentičnom hranom i vrhunskim vinima, najslađim medom i ljekovitim maslinovim uljem nalazi se Martinis Marchi Heritage Hotel, restoran i marina. Dvorac je to originalno izgrađen početkom 18. stoljeća. Izgradili su ga braća Marchi, a glavna zadaća mu je bila obrana Splita od piratskih napada, kao i razvoj zajednice za olakšanje posla.

MM_4

Martinis Marchi nedavno je restauriran i to pod budnim okom hrvatskih baštinskih arhitekata i savjetnika kako bi povratio staru slavu. Svaki apartman u Martinis Marchiu prožet je luksuzom i komforom s klasičnim i povijesnim okruženjem. Sobe su velike i prostrane, s ciljem da se gosti osjećaju što ugodnije i uživaju kao u vlastitom domu. Sve sobe su individualno i pažljivo stilizirane, a pružaju mogućnost uživanja u miru i tišini, jedinstvenoj atmosferi i zadivljujućim pogledima.

MM_2

U restoranu Le Château poslužuju se dalmatinski riblji specijaliteti uz fina crna vina iz vlastitog vinskog podruma, koji zadovoljavaju i najzahtjevnije goste. Gosti također mogu objedovati na sunčanoj terasi u pratnji glazbe uživo. Hotel Heritage nalazi se na vrtnom prostoru od 5000 m² i ima vlastiti helidrom, a u prostranom dvorištu nalazi se i grijani bazen.

U dvorcu se upravo zbog njegove ekskluzivnosti i privlačnosti organiziraju razni eventi, svadbe i proslave. Prošli tjedan u dvorcu se održao i godišnji party koji polako postaje tradicija. Riječ je o zabavi u stilu antičkog Rima gdje su gosti uživali u vrhunski uređenom prostoru, probranim delicijama i dobroj glazbi.

BMW_MM_04

Večernji program u togama započeo je dinamičnim performansom gladijatora u amfiteatru marine dvorca te se nastavila u vrtu dvorca bogatom gurmanskom ponudom po uzoru na Rimske gozbe uz glazbu harfi i ples na svili. Tom prilikom predstavljena je i tehnologija budućnosti, serija BMW iPerformance automobila no bio je to zanimljiv događaj prepun luksuza, mode i dizajna.

Dan je započeo probnim vožnjama u inovativnim BMW vozilima koja osim niske potrošnje osiguravaju i vrhunsku voznu dinamiku i stabilnost, nakon čega su gosti imali priliku razgledati i konceptualnu izložbu „Ususret renesansi“ umjetnika Ivice Jakšića Čokrića, poznatijeg pod nadimkom Puko, te postav s tipičnim antičkim zanatima.

BMW_MM_02_Anamarija Asanovic

Zabava se nastavila u fantastičnom ambijentu uz bazen dvorca na kojem je dodatni dašak glamura donijela Anamarija Asanović modnom revijom svoje ljetne ‘Mini cruise’ kolekcije. Revija u dvorcu bila je i doslovno bajkovita za mladu dizajnericu jer je među gostima eventa bila i barunica Christiane Freiin von Kentzingen koja je odmah po završetku revije isprobala nekoliko modela i kupila ih na licu mjesta.