Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Maštovito i lijepo: Ukrasite dom za Uskrs!

Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne brinite.

Kako Uskrs ne bismo dočekali potpuno nespremni, donosimo vam nekoliko ideja kako od ‘ničega’ napraviti kreativne i lijepe ukrase za vaš dom.

Uoči svakog blagdana, kao i za Uskrs, veliku važnost pridajemo dekoraciji doma. Prilika je to da pokažemo svu svoju kreativnost, od bojanja jaja do izrade ukrasa za blagdanski stol.

Slavljenjem Uskrsa, hvalimo i dolazak proljeća, zato naš dom ukrašavamo cvijećem i veselim bojama. Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne brinite. Ipak postoji način da sami, od predmeta koji se mogu naći u skoro svakom kućanstvu, napravite efektne i originalne uskršnje ukrase.

Mrkve u vazi

Osim što su dobre za naš vid, mrkve su se savršeno snašle i u ulozi dekoracije.

U običnu staklenu vazu ili veću staklenku stavite nekoliko mrkvi podjednake veličine. Vazu napunite vodom i u nju dodajte vaše omiljeno cvijeće. Ovu otkačenu kombinaciju svi će primijetiti, a odlično će nastavljati ‘priču’ ako blagdanski stol upotpunite s nekoliko dekorativnih zečića.

Uskršnje košarice od papira

Obična smeđa papirnata vrećica u nekoliko koraka može postati uskršnja košarica koja će krasiti sredinu vašeg blagdanskog stola.

Vrećicu škarama odrežite na pola, a zatim od polovice koja nema dno odrežite traku koja će ‘glumiti’ ručku. Traku zalijepite s unutarnje strane polovice koju ćete koristiti kao posudicu tako da tvori ručku. Košaricu možete napuniti bombonima u obliku jaja, pisanicama ili cvijećem. Možete ih napraviti i u manjim izdanjima, smjestiti ih na tanjure te ih pokloniti članovima obitelji kada budu odlazili s ručka.

Zečići od salveta

Prestanite se mučiti s pitanjem što je bilo prije – kokoš ili jaje, jer je odgovor – zec. Samo se šalimo! Vaše pisanice zamaskirajte u zeca uz pomoć obične salvete i uveselite najmlađe.

Jednobojnu salvetu zarolajte i zavežite je ukrasnom trakicom oko jajeta. Vaša pisanica u trenu će dobiti uši i postati zec. Ako vaša kreativnost želi ići još dalje, na jajetu nacrtajte oči, njušku i brkove kako bi vaš zeko dobio i ‘lice’.

Svijeća u bombonima

Svijeća na središtu stola odaje dojam svečanosti i topline. Poigrajte se njome i raznobojnim bombonima u obliku jaja.

U veću teglu ili staklenu vazu prvo stavite svijeću pa usipajte bombone. Staklenku možete staviti i na povišeni stalak za tortu što će mu dati otmjeni štih.

Ukrasna grana ili cvijeće u pisanicama

Pisanice nije samo mjesto u nekoj košari na sredini stola. Umjesto takve klasične dekoracije, isprobajte nešto novo.

Veću teglu ili staklenu vazu napunite pisanicama raznih boja. Između njih posložite peteljke cvjetova ili granu koju ste ubrali ili našli u obližnjem parku. Granu možete obojiti bijelim ili nekim drugim sprejem po želji ili je ostaviti u prirodnom izdanju. Na nju možete objesiti plastične pisanice i razne uskršnje životinjice.

Get Embed Code

Nadamo se da smo vam ovim savjetima barem potakli kreativnost i dali ideje za možda neke slične ili druge načine uskršnje dekoracije u vašem domu.

Ne propustite

Moj dom

Svakodnevna rutina čišćenja može biti jednostavna, učinkovita i sigurna

Moj dom

U ovom ćemo članku istražiti različite strategije i tehnike koje možete primijeniti kako biste svoj dom učinili modernijim.

Moj dom

Kuhinjski moljci su kućne štetočine koje liježu jaja u suhim prehrambenim proizvodima. Oni uglavnom dolaze u vaš dom iz zaraženih skladišta sa žitaricama.

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.