Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
flert
flert

Seks i osjećaji

Mikrovaranje, bezazleni flert ili prava opasnost?

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele.

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele. Također, gotovo svi koji žele monogamnu vezu reći će i da je spavanje s drugom osobom nevjera. Međutim, postoji velika siva zona o kojoj se ne govori često.

U tu sivu zonu spada i “bezazleni” flert te razni načini komunikacije s drugim ljudima koji nisu posve, reći ćemo, primjereni. Sve to spada u takozvano mikrovaranje, koje označava niz neprikladnih aktivnosti koje zauzeta osoba čini izvan veze. Ova forma varanja ne obuhvaća fizičku intimnost s drugim ljudima, no obuhvaća aktivnosti koje krše uvjete monogamnog odnosa. Te aktivnosti možemo nazvati emocionalnim nevjerama, koje mnogi ljudi ne shvaćaju kao takve, no koje itekako narušavaju partnerovo povjerenje.

Više vremena posvećuje se izgledu

Imali partnera ili ne, potpuno je prirodno da vas neka druga osoba fizički privuče.  Ono što je važno pitanje je kako ćete vi postupiti u toj situaciji – vrlo brzo zaboraviti da ste je uopće vidjeli ili ćete je krenuti upoznavati, a samim time i više vremena provesti pred ogledalom kako biste se i vi njoj svidjeli. Početak treniranja, više vremena provedenog u kupaonici, općenito više ulaganja u izgled odjednom… Sve su to sitni znakovi koji upućuju na to da partner ima nekog novog koga želi impresionirati.

Ne spominje se ‘ta’ osoba

Možda nemate fizički kontakt s tom osobom, niste se nikada poljubili, kamoli spavali s njom, ali odlazak na kavu iza partnerovih leđa jer ste u strahu da će nešto posumnjati već je znak prevare i laganja, a sazna li se to, povjerenje će se potpuno uništiti. Uglavnom su te kave nakon posla ili u pauzi za ručak, pa se ne smatraju teškim ‘prekršajem’.

Često komuniciranje

Dopisivanje i pozivi s osobom za koju tvrdite da je samo prijatelj ne bi trebali biti prečesti. Pitajte sami sebe – gdje ovo vodi, što želim postići stalnim komuniciranjem? Primjerice, ako ste u vezi, a niste obrisali svoj profil za dejtanje, znači li to da i dalje tražite i da vas zanimaju i drugi ljudi. Time pokazujete svoju namjeru i nedostatak poštovanja prema osobi s kojom ste u vezi, a to vide i drugi, jer su profili javni.

Više

Seks

Svjetski dan kontracepcije, koji se obilježava 26. rujna, savršena je prilika da se razotkriju neki od najčešćih mitova koji se vežu ovu važnu temu.

Drama Queen

Tko sam ja da komentiram nešto o čemu nemam pojma, je li tako?

Horoskop

Ako tražite nekoga tko bi začinio vaš ljubavni život ili jednostavno želite znati koji znakovi zodijaka su najstrastveniji, nastavite čitati.

Putovanja

Iako će neki reći kako se ne može baš ništa učiniti kad jednom nestane strasti, to nije točno – nerijetko su stvari puno jednostavnije...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.