Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

MIRET – Inspiracija iz prirode, za prirodu

Jesmo li svjesni uloge biljaka u očuvanju života na zemlji? Pitanje je to utkano u svaki šav nove kolekcije domaćeg brenda održive obuće MIRET.

Jesmo li svjesni uloge biljaka u očuvanju života na zemlji? Pitanje je to utkano u svaki šav nove kolekcije domaćeg brenda održive obuće MIRET. Kampanja pod nazivom Agave Is Life u samo središte postavlja moćnu agavu – biljku koja je mnogim ljudima kroz povijest bila izvor hrane, lijekova, odjeće i alata.

Biljka je to koju mnogi nazivaju pustinjskom ljepoticom, a čije su iznimno fine niti krasile i poznatu hvarsku čipku. Ta posebna veza biljaka i ljudi, posebno se odražava upravo na otocima koji nastavljaju inspirirati MIRET iz kolekcije u kolekciju.

Bioraznolikost kao misao vodilja

Novom kolekcijom ekoloških tenisica za proljeće i ljeto 2022., MIRET nastoji osvijestiti važnost flore u očuvanju bioraznolikosti i održavanja ravnoteže u ekosustavima. Upravo zato novu generaciju MIRET tenisica s povišenim đonom u niskoj i visokoj varijanti, krase imena ISOLA (otok) i FLORA (biljni svijet), kao stalni podsjetnici na prirodu koju treba čuvati. Važno je da se biljke ne uzimaju zdravo za gotovo, posebno u svijetu u kojem bioraznolikost nestaje.

Srećom, Hrvatska je u samom europskom vrhu po pitanju raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, a kampanje poput ove nastoje podići svijest o tome koliko je važno da tako i ostane.

Daleko od kopna, daleko od zagađenja

Prava žarišta bioraznolikosti u Hrvatskoj jesu naši brojni otoci, a upravo s otoka Visa stiže i snažan glas domaće botanike, glas koji nosi ovogodišnju kampanju – botaničar Sandro Bogdanović.

Ekosustavi pučinskih otoka posebno su zanimljivi, jer su zahvaljujući izolaciji i udaljenosti od kopna iznimno očuvani. Ne prijeti im toliko zagađenje, urbanizacija niti miješanje s drugim vrstama s kopna. Naši otoci su oaze bioraznolikosti i autentičnosti vrsta koje polako postaju rijetkost područja Mediterana. Moramo očuvati bioraznolikost jer će bez nje, ultimativno, uslijediti potpuna destrukcija.” Napominje istaknuto lice kampanje “Agave is life”, znanstvenik Sandro Bogdanović.

he

“Agave is life” slavi život

Hodanje je dobro za zdravlje, a hodanje u Mireticama dobro je i za okoliš. Tenisice su to od prirodnih materijala poput vune, konoplje, eukaliptusa, pluta i kaučuka, zbog čega je njihov utjecaj na naš planet smanjen na najmanju moguću mjeru.

Ususret Međunarodnom danu očaranosti biljkama, MIRET novom kolekcijom i modelima ISOLA i FLORA, slavi život u skladu s prirodom, naglašavajući moć koju biljni ekosustavi imaju za sav život na zemlji.

Modeli ISOLA (139 EUR) i FLORA (159 EUR) dostupni su za prodaju na M IRET webshopu.

Više

Trendovi

Vanilla girl trend lako je zamijeniti s prošlogodišnjim Clean girl trendom čija je glavna odlika minimalizam.

Fashion report

I danas nakit zadržava svu svoju simboliku, vjerski motivi štite, drugi komadi su odraz statusa i moći, a treći prikazuju našu osobnost i nadopunjujući...

Fashion report

Nakon što su njene haljine osvojile Hollywood, dizajnerica Matija Vuica se prihvatila novog izazova i prihvatila je poziv Damira Kedže da izradi njegov kostim za nastup na ovogodišnjoj...

Darivanje

Nezadovoljstvo izgledom najgori je ubojica strasti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.