Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Mirisne svijeće koje u sebi skrivaju ljepotu hrvatskih gradova

MiCrodia predstavlja kolekciju od deset svijeća od kojih je svaka posvećena jednom hrvatskom gradu.

Miris ima posebnu moć da nas barem na trenutak odvede na druga mjesta i vremena, da probudi uspomene, smiri nas i podigne raspoloženje. Vodeći se tom idejom, na jedinstveno olfaktorno putovanje vodi nas brend mirisnih svijeća miCrodia koji kroz specifične mirise povezuje povijest i ljepote Hrvatske i njezinih gradova.

Hrvatski gradovi

MiCrodia predstavlja kolekciju od deset svijeća od kojih je svaka posvećena jednom hrvatskom gradu. Miris je svakako naše osjetilo koje nudi najbrže putovanje, pa ako ste se na trenutak poželjeli pronaći u primjerice Dubrovniku, Rovinju ili Varaždinu, ova mirisna priča aktivira osjetila i vodi nas kroz tradiciju i kulturnu baštinu svakog grada. Osim navedenih gradova, brend iza kojeg stoje majka i kći, Dinka i Karla Kuleš, predstavlja i svijeće posvećene Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu, Rijeci, Zadru i Otočcu, a u fokusu svake mirisne svijeće su isprepleteni mirisi cvijeća koji asociraju na ove gradove.

Svijeće su ručno izrađene od stopostotno prirodnog voska s prirodnim aromama cvijeća te fitiljima od pamuka. Vizualni identitet prati mirisni element, pa su etikete osmišljene s prepoznatljivim vizurama svakog grada.

„Brend smo pokrenule iz ljubavi prema našoj zemlji i mirisima koji već stoljećima obogaćuju kulturnu baštinu. Želimo promicati ljepotu naših gradova, a miris kao naše snažno osjetilo pravi je način za to – ne samo kroz gradove naše obale, već i kroz kontinentalnu i središnju Hrvatsku koja skriva svoje ljepote“, kazale su osnivačice miCrodie.

Povijest, nasljeđe i ljepota

Mirisi povezuju u jednu priču povijest, nasljeđe i ljepotu gradova, pa tako grad Zagreb skriva zavodljivi miris magnolije u svijeći Zagrabia, cvijeta koji u mnogim kulturama označava ženstvenost, dostojanstvo i nježnost. Slatko-cvjetni miris sa svježim zelenilom pruža iskustvo šetnje zagrebačkim Tomislavcem u kasno proljeće.

Svijeća Ragusa vodi na avanturu u Dubrovnik kojim dominira opojni miris divlje naranče. Citrusna simfonija gorko-slatke naranče popraćena je zagrijanom limunovom koricom. A za obožavatelje lavande i Zadra, namijenjena je svijeća Jadera koja je inspirirana nepreglednim ljubičastim poljima lavande.

Put u Rovinj s druge strane asocira na svježinu lana, mirisa koji je u svijeći Rovigno obogaćen puderastom bazom pamuka osušenog na suncu – koji s prvim paljenjem svijeće podsjeća na obješeno svježe oprano rublje koje krasi pitoreskne rovinjske uličice. Mirisna svijeća Spalato donosi raskošne mirise ružmarina i smilja, karakterističnih za Mediteran i grad Split – za toplinu i razigranost dalmatinske obale u vlastitom domu.

S obzirom na to da je Istra proglašena zemljom orhideje, svijeća Pola posvećena je Puli i nudi bogatstvo cvjetnih mirisa koji spajaju orhideju i bujne note zelenog lišća. Cvjetnu raskoš nudi i svijeća posvećena Rijeci koja nosi ime Tarsatica, a donosi senzualnu fuziju ružičastog cvijeća i kamelije, osvijetljene korom citrusa, uz dodatak jantara i bijelog mošusa.

Osim gradova obale, i kontinent Hrvatske nudi mirisne senzacije od kojih se izdvaja svijeća Arumpium, nadahnuta Otočcem i rijekom Gackom. Miris cedra i vetivera, spoj crnogorične šume i trava nudi mirisnu šetnju čistom prirodom. Ako se želite uputiti prema sjeveru Hrvatske, prepustite se mirisu jasmina koji prevladava gradom Varaždinom i svijećom Garestina.

Egzotični spoj uključuje nijanse ruže i karanfila s cvjetnim mošusom u svojoj bazi. Mursa s druge strane donosi bijeli cvjetni akord đurđice s notama jorgovana, ruže, geranija i nježnog zelenog lišća, kojima asocira i vodi na putovanje u Osijek.

Za dodatak vlastitoj mirisnoj kolekciji ili kao ideja za poklon u blagdansko vrijeme, mirisna svijeća pri vrhu je na popisu želja svakog ljubitelja svijeća koje pričaju svoju priču. Svijeće i novosti brenda miCrodia možete pratiti na njihovom službenom Instagram profilu preko kojeg primaju narudžbe.

Fotografije Mirna Marić.


Od 27. 11. do 25.12. svaki dan nagrađujemo!

Ovoga puta darujemo vama drage osobe! Iznenadi dragu prijateljicu! Razveseli mamu, tetu ili baku! Darujte drage osobe koje će svoj poklon moći preuzeti putem paketomata Hrvatske pošte.

Pravila su jednostavna:

  • Kliknite na sandučić kako biste otvorili pripadajući članak
  • Na dnu članka, u komentare ostavite svoj vlastiti komentar s hashtagom #najljepšebožićnodarivanje
  • Zapratite nas putem društvenih mreža Facebook, Instagram i YouTube
  • Zapratite i naše partnere
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite nas prijateljima, komentirajte. Vaše nam je mišljenje važno!
  • Ako imate problema s prijavom, saznajte više.

Prijave primamo do trećeg dana od objave, do točno u podne.

Dobitnike biramo nasumičnim odabirom. Molimo sve dobitnike da nam podatke (ime i prezime, adresu i broj telefona drage osobe) dostavljaju u inbox na našem Facebook profilu. Nagradu će osobno preuzeti putem paketomata Hrvatske pošte. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu članka te dodani kao komentar na Facebook objavi. Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu našeg portala.

Dobitnica Josipa Fako.

Više

Moj dom

Skandinavski stil voli prirodne boje i organske materijale koji odražavaju poštovanje prema prirodi.

Moj dom

Ovogodišnja vizija Božića iz čarobne radionice JS Ateliera uklapa se u viziju bezvremenske sofisticirane elegancije uz dodatak suvremenih elemenata.

Moj dom

Kupnja prvog stana jedan je od najvažnijih trenutaka u svačijem životu.

Moj dom

Veliki trend bit će povratak u prošlost, odnosno uređenje interijera u „nostalgic stilu“ koji podsjeća na interijere koje su imale naše bake.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.