Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Monica Ali: Neispričana priča

Neispričana priča čitak je i višeslojan roman, napet poput najboljeg psihološkog trilera.

Kad je princeza Diana poginula u pariškom tunelu, imala je trideset i šest godina. Da je preživjela, kakav bi njezin život bio danas? U romanu Neispričana priča Monica Ali, jedna od najcjenjenijih britanskih spisateljica, zamislila je drugačiju Dianinu sudbinu.

Engleskinja Lydia živi u zabačenom gradiću u Americi, u koju se doselila prije deset godina. Uskom krugu prijatelja malo otkriva o sebi, radi u prihvatilištu za pse i u vezi je s muškarcem iz susjedstva koji je obožava, ali o njezinoj prošlosti gotovo ništa ne zna. Katkad u časopisima traži fotografije iz Londona kako bi osjetila dašak starog života, a prilično je potrese članak o koncertu koji organiziraju sinovi princeze Diane za desetu obljetnicu majčine smrti. I tek kad uspije uspostaviti krhak mir u svom životu, u gradiću se pojavljuje netko iz njezine prošlosti…

Tko je zapravo ona?

Zamislite da je ta žena bila jedna od najfotografiranijih žena na svijetu. Ona koja je očarala cijeli svijet. Žena čiju su smrt oplakivali milijuni ljudi, a ona je bila živa.

Nakon objavljivanja romana Brick Lane koji prati sudbinu djevojke iz Bangladeša koja dolazi u London zbog udaje za starijeg muškarca, kritičari su Monicu Ali prozvali jednom od najvažnijih britanskih spisateljica novije generacije. Objavljivanje Neispričane priče izazvalo je, pak, buru u Velikoj Britaniji zbog teme s kojom bi se rijetko koji drugi pisac takve književne reputacije uhvatio u koštac – likom i djelom princeze Diane. Ona je to učinila i ostala dosljedna glavnim adutima prethodnih romana – umješnom pripovijedanju i tankoćutnoj psihologizaciji. U romanu se autorica fokusira na psihičko stanje glavne junakinje i progovara o cijeni popularnosti te mogućnosti, odnosno nemogućnosti bijega od samoga sebe.

Neispričana priča čitak je i višeslojan roman, napet poput najboljeg psihološkog trilera.

[box style=”0″]

Neispričana priča je vaša. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #DIANA
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 27. srpnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Random.org bira, a dobitnice se trebaju javiti u naš inbox. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica
Ivana Vrban

[/box]

Više

Zanimljivosti

Glava britanske kraljevske obitelji, žena, majka, kraljica u doslovnom smislu, baka, prabaka, Kraljica Elizabeta II., preminula je i ostavila za sobom prazninu koju nitko...

She Book Club

Olja Knežević spisateljica je čija proza ne uljuljkava u optimizam niti bježi u pomodni aktivizam.

She Book Club

Skupina korejskih znanstvenika utvrdila je da se izgovaranjem određenih nizova brojeva – bez obzira na jezik – aktiviraju određena područja u mozgu koja potiču...

She Book Club

Posljednja šansa napeti je psihološki triler argentinskog književnog otkrića Federica Axata, koji je dosad preveden na tridesetak jezika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.