Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Može li se ljudima vjerovati?

Volim vjerovati u najljepše u ljudima. Toliko je prekrasnih stvari proizašlo iz ljubavi prema životu.

Volim vjerovati u najljepše u ljudima. Toliko je prekrasnih stvari proizašlo iz ljubavi prema životu. Meni, osobno, tako je ljepše živjeti! Lakše dišem i pronalazim motivaciju za dalje. Zato, većinom, pišem o najboljim i najvišim vrijednostima jer bezbroj je primjera velikodušnosti i požrtvovnosti, ljubavi i podrške.

 

“Onome tko nema dovoljno povjerenja, neće se vjerovati.” 

Lao Tzu

Jesam li licemjerna?

No, istovremeno volim biti iskrena prema sebi, a i prema vama jer svi imamo i “drugu stranu medalje.” Ne želim biti licemjerna i praviti se da je sve divno i da uvijek mogu živjeti na takav način. Povremeno nemam povjerenja u život, niti u ljude. Ne vjerujem ni da možemo bolje pa čak i ne želim bolje i drugačije.

U strahu su velike oči

To možda zvuči čudno ali odmalena slušamo i živimo u društvu koje nas uči, s namjerom da nas “zaštiti”, da budemo oprezni i ne vjerujemo ljudima. To dolazi iz potrebe da preživimo i sačuvamo život pod svaku cijenu. Nekada davno to je imalo smisla i duboko je ukorijenjeno.

 

“Nitko vam ne može nametnuti svoja uvjerenja. Uvijek ste vi ti koji u posljednjem slučaju možete dopustiti da neko uvjerenje vrijedi za vas ili ne!”

Marc Reklau

 

Zbog toga je važno biti svjestan. Možemo izabrati, svatko za sebe, osvijestiti sve te aspekte i pronaći nešto dobro i korisno u svemu. U nepovjerenju oprez, u greškama učenje, a u tuzi dubinu emocija. U stresu uzbuđenje, u nepoznatom avanturu, a u ljutnji veliku količinu energije koja se može i konstruktivno usmjeriti u ostvarenje brojnih ideja.

 

Vidim ono najbolje u svima

Svaki dan svjesno biram vidjeti ono najbolje u svima i svemu. Pozivam vas da i vi to izaberete! Za početak, kao uvijek, na par minuta. Primijetit ćete koliko je lakše disati i živjeti na takav način. Malo pomalo vidjet ćete sve više lijepog i korisnog. Prihvatit ćete ono što jeste sada. Kaos, strah i neizvjesnost. Iz svega toga može izaći nešto jako dobro ako svatko za sebe odlučimo vidjeti mogućnosti i bolja rješenja.

Ne razmišljamo svi isto. I ne trebamo! Iz toga proizlazi genijalnost i autentičnost svakog ljudskog bića.

 

“Ono što te čini drugačijim ili čudnim, to je tvoja snaga.”

Meryl Streep

 

Ja sam u pravu

Razumijevanje i prihvaćanje različitosti prvi su korak. Znam da trenutno ima svega. Ljudi u ovakvim situacijama traže sigurnost i pronalaze ju u onome što znaju. I još se više “hvataju” za svoje stavove. To je dio procesa prihvaćanja promjene. Kada to znate, možete se odmaknuti. Iskreno i bez straha pogledajte i svoju “drugu stranu medalje.”

 

“Prihvatite tko ste vi i vaša jedinstvenost. Definirajte svoj izbor i vjerujete.”

Lailah Gifty Akita

 

Naivna si

I dok ovo pišem čujem glas koji govori: Ne budi naivna, to je nemoguće! Nemoj pisati o tome.

Ali za mene je to dio prihvaćanje svega onoga što jesam. Možda je to i za vas mogućnost. Napišite sve što ne volite ili zamjerate ljudima i svijetu. I prihvatite! A onda napišite i ono što volite i što vas veseli!

Tako ćete lakše razumjeti sebe i ljude oko vas. A kada razumijete, možete izabrati vjerovati u njih. Što u osnovi znači da vjerujete u sebe! I u ono najbolje u svima nama.

Ne poričući i ne izbjegavajući ono što je loše nego transformirajući to u nešto konstruktivnije. Nitko nam nije kriv! Nitko ništa za nas neće riješiti. Sve je na nama! Na meni i svakome od vas. A to je vrlo moćna pozicija!

 

“Ti si ono za što vjeruješ da jesi.”

Paulo Coelho

Biram ti vjerovati

Izaberimo vjerovati jedni u druge samo zato što tako ljepše i jednostavnije. Neće doći samo od sebe jer smo drugačije odgajani. Ali zato imamo svijest i mogućnost učenja. Iskustvo nam govori da ovo sada nije najbolje što možemo.

 

“Vjerujem da svi duboko u sebi nastojimo ići naprijed i gore, dosezati nove visine.”

Erik Weihenmayer, Paul Stoltz

 

Hvala vam!

Ako znamo da može bolje, zašto ne?

Strah, borbu i natjecanje zamijenimo suradnjom, razumijevanjem i razmjenom resursa. Biram vjerovati da je to moguće uvijek, a ne samo u vrijeme katastrofa. Hvala vam na svemu što ste doprinijeli ovome svijetu!

I evo do kraja teksta skoro 80 posto vjerujem da je sve to moguće!

 

“Sve što vjerujete, dovoljno snažno, možete učiniti.  Bilo što.  Svedok vjerujete.”

Bob Ross

 

Autorica članka Ivana Song

 

Pročitajte još

Duh i tijelo

Ja volim svoj život i zapravo ne želim drugačiji?!

Duh i tijelo

Zamislite nekoga koga volite najviše na svijetu.

Duh i tijelo

Pamtim priču s jedne edukacije i rado je se sjetim  jer odlično dočarava koji su razlozi mnogih obrazaca ponašanja.

Duh i tijelo

Svatko od nas tko je pokušao promijeniti neku naviku ili ponašanje zna da to nije jednostavno čak i kada  tu promjenu zaista želimo.

Advertisement