Obitelj

Možemo pobijediti stres

Kada ste pod stresom, umjesto obeshrabrujućeg stava zauzmite stav ratnika.
Sve žešći ritam svakodnevice, odnosno životni uvjeti danas pogoršavaju stres koji smeta u svakodnevnom funkcioniranju. Stres je fizička komponenta u narušavanju imunološkog sustava i može ostaviti ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje.

Često nam se zna dogoditi da smo preplavljeni najrazličitijim obvezama i teško se opuštamo. Ponekad su takve situacije popraćene tjeskobom. A ponekad nas stres natjera i da potražimo utjehu u duhanu, alkoholu i lijekovima, što samo dodatno pogoršava situaciju.

Pozabavite se samim sobom

No, bez obzira koliko situacija bila ozbiljna, uvijek postoje načini koji će svima uljepšati, obogatiti i promijeniti život. Pitate se, kako? Stručnjaci kažu: jednostavno, pozabavite se osobom za koju ste dosad uvijek imali najmanje vremena. Dakle, pozabavite se samim sobom.

– Na putu do ostvarenja vaših pozitivnih promjena u životu, potrebno je promijeniti način dosadašnjeg razmišljanja. Umjesto obeshrabrujućeg stava, zauzmite stav ratnika:„Ja sam snažan/na“, „Ja sam zahvalan/na“, „Ja nisam sam/a“, „Ja mogu pobijediti stres“, savjetuje Sandra Belajec, prof. rehabilitator.

Osim toga, postoje mnoge tehnike opuštanja. Uz pomoć stručnjaka možete savladati tehnike disanja koje podrazumijevaju duboko disanje iz dijafragme, a ne plitko iz grla.

Na taj način reducirat će se tjeskoba, čak i ako vam posao sada uzima puno vremena. Dobrobit pravilnog disanja osjetit ćete u vidu snižavanja krvnog tlaka i stabilnog rada otkucaja srca.

Seminar u Centru "Sunce"

Depresija, tjeskoba, pomanjkanje vlastitih vrijednosti i negativno razmišljanje promjenjiva su stanja koja se često tretiraju u psihoterapijskom tretmanu.

U Centru za edukaciju i savjetovanje "Sunce" stručnjaci kroz individualne, partnerske i obiteljske tretmane svakom pojedincu omogućuju podršku i pomoć u postizanju svojih očekivanja i željenih promjena.

– Problemi uzrokovani stresom su kompleksni i ne rješavaju se preko noći, ali su rješivi i privremeni. I dok je donekle izvan vaše moći da utječete na postojeću krizu, imate mogućnost odrediti način na koji će ona utjecati na vas i vašu obitelj,- završila je Belajec.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Duh i tijelo

Potrebe za magnezijem se povećavaju tijekom rasta, trudnoće ili dojenja.

Duh i tijelo

Ples je i vrlo zdrav, pa je sigurno da će se partneri nakon plesa kući osjećati bolje.

Duh i tijelo

Iako izraz burnout sugerira da bi to moglo biti trajno stanje, to nije točno.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version