Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Na duhovnom putovanju s jednom od najtalentiranijih mladih svjetskih umjetnica

Ovih se dana u hrvatskim knjižarama pojavila prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulije Bochis.

Ovih se dana u hrvatskim knjižarama pojavila prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulije Bochis (@iuliastration) u kojoj nas, kako se navodi u opisu knjige, autorica vodi na iscjeljujuće duhovno putovanje.

Iulia Bochis rumunjska je umjetnica koja živi i radi u Švicarskoj. Planetarnu popularnost stekla je zahvaljujući svojoj Instagram stranici @iuliastration, koju prati više od 600 000 ljudi, a na kojoj redovito objavljuje svoje ilustracije inspirirane „čarolijom života i iskrom ljudske ljubavi i kreativnosti“.

A sve je počelo ne tako davne 2019. godine, kada je Iulia, nakon završetka studija, odlučila putovati svijetom, pritom se najviše zadržavši u Aziji. Cijelo je to vrijeme, kako navodi, ondje vodila neku vrstu ilustriranog dnevnika koji joj je poslužio kao svojevrsna kronika vlastitog unutarnjeg rasta.

Godinu dana kasnije iz svog je studija u Švicarskoj počela objavljivati svoje radove na Instagramu – ilustracije popraćene kratkim inspirativnim porukama – gdje ju je u vrlo kratkom roku počelo pratiti više od pola milijuna ljudi iz cijeloga svijeta (do danas se ta brojka popela na više od 630 000 pratitelja). I nju samu ta je nagla popularnost iznenadila. Dakako, uočili su je i veliki književni agenti i izdavači, pa je tako Iulia sklopila ugovor o objavljivanju knjige s poznatom izdavačkom kućom Penguin. Za objavljivanje knjige ubrzo su se zainteresirali i brojni veliki inozemni izdavači, a prava su otkupljena i u Hrvatskoj, gdje se za njezino objavljivanje pobrinula izdavačka kuća Stilus (koja se na hrvatskom tržištu već etablirala kao izdavač sličnih knjiga; dovoljno je spomenuti Velikog Pandu i Sićušnog Zmaja Jamesa Norburyja, još jednu ilustriranu planetarnu uspješnicu). Knjigu je na hrvatski prevela Lada Furlan Zaborac.

Prekrasna knjiga Iulije Bochis naišla je na zasluženo oduševljen prijem kod međunarodnih izdavača, koji su se odreda na prvi pogled zaljubili u emocionalnu snagu Iulijinih ilustracija i riječi“, navode iz britanske podružnice Penguina.

Knjiga Sunce, more i zvijezde nastala je iz dubokog uvjerenja da, iako se svi razlikujemo na mnogo načina, imamo i mnogo toga zajedničkog. Ona govori o različitim važnim trenucima s kojima se susrećemo na svom životnom putu. Neki od tih trenutaka su promjena, usamljenost, ljubav i sreća… No smatram da je započinjanje često najteži dio bilo kojeg zadatka. Počeci nas rijetko zateknu sami. Često ih prati strah, sumnja, nesigurnost i mnoge druge misli koje nam ne olakšavaju situaciju. Sve sam to osjećala čak i prije no što sam započela pisati ovu knjigu. Međutim, jednom kad sam započela, sve je počelo sjedati na svoje mjesto i vrlo sam se brzo zatekla na ovom putu ispunjena radošću i uzbuđenjem. Kad bolje razmislim, shvaćam da je tako bilo u vezi sa svime što sam u životu pokušala. Od učenja vožnje bicikla do preseljenja na studij, a zatim kad sam trebala svoje umjetničke radove podijeliti sa svijetom.

Dojmljiva vizualna priča Iulije Bochis o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija koje prate putnicu na njezinu putu iz tame u svjetlost kroz ritam izmjene godišnjih doba.

Voljela bih da o ovoj knjizi razmišljate kao o ogledalu“, dodaje autorica. „O ogledalu koje odražava vašu prekrasnu unutarnju ljepotu i čaroliju svijeta koji vas okružuje. A svijet je doista čarobno mjesto, zar ne?“

Služeći se drevnom mudrošću i izrekama mislilaca i autora iz cijeloga svijeta – od Lao Tzua i Rumija do Emily Dickinson – kako bi naglasila svoje dojmljivo vizualno pripovijedanje, knjiga Iulije Bochis pripovijeda bezvremenu priču o osobnom rastu i duhovnom iscjeljenju.

Nema sumnje, ova će se knjiga zasigurno svidjeti ljubiteljima Stilusovih autora poput Jamesa Norburyja, Rupi Kaur i Anthonyja de Mella.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 3. veljače točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Karmen Klarić

Ne propustite

Darivanje

U rovovima u Galiciji, surovu stvarnost ratnog nasilja Pinto uspijeva preživjeti samo zahvaljujući pažnji suborca Osmana, svoga zaštitnika i ljubavnika, čovjeka od akcije i...

Drama Queen

Knjiga se čuva, knjiga se pazi i mazi. A sada volim knjige u kojima sam označila retke.

She Book Club

Palača od papira roman je o žudnji i dignitetu, zlostavljanju i obiteljskim grijesima, djelo koji će čitatelju slomiti srce, ali odmah ga potom i...

She Book Club

Kad Durrellovi više nisu mogli podnositi sivu englesku klimu, učinili su ono što bi svaka razumna obitelj učinila – prodali su kuću i preselili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.