Nail art inspiracija

Jeste li primijetili kako je prije nekoliko godina nail art bio jako popularan i na noktima ste mogli vidjeti, usudit ćemo se reći, prava remek djela? Potom minimalizam, a u posljednje vrijeme opet šarene i istaknute boje?

Trendovi se mijenjaju sezonski, s time da se neki zadrže duže. Nail trendovi, modni, make up trendovi, sve je to međusobno isprepleteno i vrlo je jasno koje stvari i boje idu zajedno, a koje jednostavno ne. K tome, ponekad dolazi i do zasićenosti određenih detalja ili trendova.

Kada mi kažemo „remek djelo“ referirajući se na nail art, ne mislimo na to da se na nokte lijepe razne naljepnice, već na nail artistice koje iscrtavaju različite dizajne na vaše nokte. Nakon ovog trenda prije nekoliko godina, došla je faza nude i minimalističkih boja i svi su željeli imati što prirodniju, nenametljivu boju noktiju.

Naša Marijanis nam objašnjava kako je dijelom do ovoga došlo zbog prezasićenosti tržišta, a i nemogućnosti nail artistica da se zbog što veće potražnje za samo geliranjem noktiju, u potpunosti posvete djevojci za „remek djelo“ na noktima, za što treba otprilike dva sata. Djelomičnu ulogu igra i zarada, jer logično – što više klijentica primiš, više zaradiš.

Međutim, trend nail arta opet se lagano vraća, ali ovaj put na malo sofisticiraniji način, govori nam Marijanis. Tu činjenicu nam je pojasnila na najjednostavnijem primjeru: prije je naglasak bio na raznim šljokicama i pokojem cvjetiću, a danas nail artisti nalaze inspiraciju u raznim drugim motivima, teksturama, trendovima s Instagrama, modnim trendovima pa čak i pjesmama.

Na kraju, ističe kako ljudi moraju znati da postoje nail artisti i nail tehničari. Temeljna razlika je da su ovi drugi specijalizirani za klasične jednostavne, jednobojne nokte, dok je nail artistima fokus na dizajnu, idejama i posvećuju se određenoj klijentici. Nail artisti zapravo na temelju referenci klijentica i njihovih osobnosti predlažu razne dizajne i motive, a nerijetko im rade i unikatne nokte čiji dizajn nećete vidjeti na drugim djevojkama.