Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Najbolji savjeti za čišćenje jetre dolaze iz bio&bio

Zamislimo jetru kao centralnu detoks tvornicu koja, uz to, ima još stotine važnih funkcija u organizmu.

Zamislimo jetru kao centralnu detoks tvornicu koja, uz to, ima još stotine važnih funkcija u organizmu. Neizbježno zagađenje u okolišu: zraku, vodi i hrani itekako opterećuje jetru, a dodatni izazov su lijekovi, alkohol, ali i bolesti uzrokovane raznim bakterijama i gljivicama.

Koji su znakovi za uzbunu?

Ako je jetra preopterećena i ne funkcionira ispravno, vjerojatno ćete primijetiti određene simptome kod drugih tjelesnih organa kao što su:

  • Razne alergije
  • Kožne infekcije i kronične upale
  • Oslabljena bubrežna funkcija
  • Poremećaj rada štitnjače
  • Probavni problemi

Što jesti za detoks jetre?

Jetri treba pomoć da ostane zdrava i snažna kako bi i dalje obavljala mnoge važne funkcije organizma, pa je važno povremeno provesti djelotvornu kuru čišćenja jetre. Prije svega smanjiti ili potpuno ukinuti unos nezdrave, rafinirane hrane te jesti mnogo kratko kuhanog zelenog povrća, cjelovite mahunarke, žitarice i fermentirano (posebno daikon, kiselo zelje i fermentirani češnjak) te piti sirove zelene sokove.

Top suplemnti za zdraviju jetru

Ovo su djelotvorni napitci, superzačini, biljne tinkture i ljekovite gljive koji su snažna podrška kod regeneracije i detoxa jetre:

Tinktura ili granulat sikavice je uz tinkturu maslačka dodatak broj 1 za čišćenje jetre jer obje sadrže moćne djelatne tvari koje potiču regeneraciju i detoks jetre. Reishi gljive se u tradicionalnoj kineskoj medicini koriste upravo u tu svrhu, ali i kao snažna podrška cjelokupnom imunitetu.

Kurkuma blagotvorno djeluje na jetru zbog snažnih protuupalnih svojstava. Možete ju uzimati u obliku Zlatnog mlijeka ili zlatne paste. Još jedan, praktičniji način, je uzimanje kurkume u kapsulama i to najbolje onim koje sadrže cjelovitu organsku kurkumu s dodacima kao što su đumbir i crni papar koji djeluju sinergijski te doprinose apsorpciji i jamče optimalnu djelotvornost. 

Jetra će također biti zahvalna ako unosimo što više antioksidansa kroz već spomenute sirove sokove, ali i one antioksidanse koji se nalaze u zelenom čaju (katehin), superbobicama (matični sokovi aronije i borovnica), te iz suplemenata kao što su astaksantin i chlorella.

Očistite jetru i omogućite joj normalno funkcioniranje uz cjelovite dodatke prehrani, biljne tinkture i organsku hranu bez štetnih kemikalija i pesticida. Do nedjelje 25.09. u bio&bio trgovinama na odličnom popustu do -15% kupite najprodavanije organske proizvode za cjelovito zdravlje jetre.

Više

Trendovi

Kalmar Hair & Skin Boutique, već poznata i omiljena oaza u kojoj kao da vrijeme stane pri samom ulasku, njeguje posebnu holističku filozofiju i...

Beauty report

Zdraviji okoliš znači i zdraviju kožu, što je prepoznao Eucerin preuzimajući odgovornost ne samo za njegu kože, nego i za naš planet.

Darivanje

Novi i ponovno lansirani essence proizvodi u ažuriranju kombiniraju funkcionalnost, kvalitetu, izvedbu kao i aspekte njege kože.

Savjeti i preporuke

Melvita je nakon detaljnog istraživanja kreirala kozmetičke proizvode koji su učinkoviti, pristupačni i nježni prema koži i okolišu. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.