Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Najčešće zablude o njezi kose

Bez obzira radi li se o boji, dužini, gustoći ili volumenu, čini se da postoji niz problema s kojima se suočavaju.

Kosa je često za mnoge žene izvor frustracije. Bez obzira radi li se o boji, dužini, gustoći ili volumenu, čini se da postoji niz problema s kojima se suočavaju. Neki se bore s gubitkom kose, drugi s preranim sijedima vlasima, a treći se suočavaju sa suhom i ispucanom kosom.

U nastojanju rješavanja ovih problema, mnoge žene posežu za savjetima koje nalaze u raznim člancima, čitaju u grupama na društvenim mrežama ili slušaju od prijateljica na kavi. No, nije istina da su sve informacije baš točne, stoga vam donosimo nekoliko najčešćih zabluda kada se radi o njezi kose.

Borba sa suhom kosom

Oni koji imaju suhu kosu moraju razumjeti od kolike je važnosti svakodnevna njega kose. Mnogi odlaze u frizerske salone na razne tretmane kako bi postigli mekšu, zdraviju i sjajniju kosu, ali zaboravljaju na veliku važnost kućnu njegu kose. Baš kao što je mnogima njega kože svakodnevna rutina, neka vam i njega kose prijeđe u naviku. Svakako vam preporučujemo razgovor sa svojom frizerkom kako bi vam savjetovala pravu njegu za vašu kosu ako niste sigurni kakvu vlas i tjeme imate te koji vam proizvodi najbolje odgovaraju.

Dva šamponiranja zlata vrijede

I dalje postoje mnoge dileme o tome koliko je puta najbolje šamponirati kosu tijekom pranja. Naime, brojni stručnjaci ističu kako je dva puta zaista optimalno. Zašto? Zato što se prvim šamponiranjem uklanjaju sve prljavštine nakupljene na kosi od proizvoda za stiliziranje kose koje koristite svakodnevno pa do vanjskih faktora poput smoga, dima od cigareta i slično. Drugim šamponiranjem se uklanjaju posljednji ostaci prljavština, a kosa si vlasište se njeguju.

Maska prije regeneratora

Jedna od najčešćih zabluda kada se radi o njezi kose pri pranju jesu koraci pranja kose, odnosno šamponiranje, nanošenje regeneratora pa maske za kosu. Međutim, ispravno je nanijeti masku nakon šamponiranja kao međukorak. Zatim, isprati je te potom nanijeti regenerator, počešljati kosu i opet isprati. Naravno, to se ne odnosi na one maske koje su ‘leave-in’ stoga ih nanosite prema uputama na pakiranju.

Njega kose može biti složena, ali najvažnije je razumjeti svoju kosu i tjeme. Također, ista njega kose nije za sve već se ona slaže prema individualnim potrebama, stoga je vrlo važno razgovarati s pravim stručnjacima koji će vam pomoći vratiti kosu u zdravo i blistavo stanje.

Više

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.