Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Najljepša kolekcija nakita koja poziva na harmoniju između prirode i čovjeka

Snovi ovog ekološkog vizionara, kao i njegova upečatljiva umjetnička ostvarenja, inspirirali su FREYWILLE umjetnike na stvaranje živopisne i jedinstvene kolekcija nakita – Hommage à Hundertwasser. 

Friedensreich Hundertwasser, slavni austrijski umjetnik  i aktivist za zaštitu okoliša, izražavao je svoj duh kroz različite grane umjetnosti kao što su slikarstvo, filozofija, ekologija i primijenjena umjetnost. Svoje viđenje svijeta ispoljavao je kroz umjetnička remek-djela  koja karakteriziraju jarke boje i organski oblici, te vizionarsku arhitekturu. Danas i dalje živi kroz svoje poznate građevine koje izgledaju kao da izranjaju iz razigrane dječje bajke, nepravilnih  podova i šarenih prozora, prožete vegetacijom i s krovovima prekrivenim bujnim zelenim vrtovima.

Snovi ovog ekološkog vizionara, kao i njegova upečatljiva umjetnička ostvarenja, inspirirali su FREYWILLE umjetnike na stvaranje živopisne i jedinstvene kolekcija nakita – Hommage à Hundertwasser.  Kroz opus od četiri različita dizajna, svaki komad nakita prenosi snažne slike bajkovitog Hundertwasserovog svijeta. Posebno impresivne su narukvice Diva i Donna, te svilene marame koje poput šaptača snova pripovijedaju priču ovog genija koji je još 1950-ih i 1960-ih godina bio čvrsto uvjeren da je održiva budućnost čovječanstva moguća samo u skladu s prirodom.

Hundertwasserovu ideju organske arhitekture vrijedne čovjeka prenosi FREYWILLE dizajn Street Rivers obojen vedrinom te najjarkijim nijansama crvene, zelene, plave i žute boje. Nakit iz ovog seta je prepoznatljiv  po motivima razigranih i šarenih “kućica” koje, u skladu s Hundertwasserovom filozofijom, prizivaju pravo svakog čovjeka na individualno uređenje fasade i prozorskih okvira, no prije svega potiču na poštivanje prirode i vraćanje čovjeka prirodi kroz sadnju drveća u gradskim četvrtima, recikliranje te korištenje solarne i hidroenergije

Hundertwasser je dizajnirao i  brojne plakate za podršku organizacijama kao što su Greenpeace i društvo Jacques-Cousteau. Povodom proslave 50.godišnjice IUCN-a (Međunarodnog saveza za očuvanje prirode i prirodnih bogatstava) u studenom 1998.godine je tako kreirao i plakat  ” Imagine Tomorrow’s World” koji se zrcali u FREYWILLE dizajnu Spirit of Vienna. Na savršeno obrađenoj površini pečenog emajla virtuozno su uronjeni u impresivne boje razigrani i maštoviti elementi,  stvarajući uzorak koji daje dojam neprekidnog kretanja što autentično oživljava Hundertwasserov karakter. Kao glavna boja nameće se nježna nijansa plave, a odiše dinamikom, životom i energijom. 

Dizajn seta  Imperial  fluidno oživljava temu avanture, slobode  i radosti.  Na jantarno zlatnoj površini emajla izranjaju ponovno apstraktne “kućice” položene na smaragdnozelenoj livadi i okružene sjajnim, plavkastim tonovima vode i neba. Svaki komad ovog FREYWILLE nakita zrači nevjerojatnom toplinom, obojen je harmonijom dinamičkih spirala koje otkrivaju bajkoviti svijet  Hundertwasserove mašte i kreativnosti. Dizajn je inspiriran  prelijepom slikom  “ Irinaland über dem Balkan ” koju je Hundertwasser naslikao 1969.godine u čast voljene Irine pa je prožet i emocijama strastvene, ljetne romanse.

FREYWILLE dizajn Magical Garden razvija nepravilan, formalni Hundertwasserov jezik prožet elementima vegetacije. Plošni, raznobojni kružni oblici predstavljaju nestašne cvjetne glavice naslonjene na krhke stabljike. Kompozicija je ispunjena živopisnim spiralama koje simboliziraju neprekidni ciklus  života i smrti: “Spirala raste i umire kao biljka, njezine linije poput vijugave rijeke slijede zakone rasta biljnog svijeta.”

Modne fotografije nadahnute predivnom FREYWILLE kolekcijom  Hommage à Hundertwasser snimio je talentirani  fotograf Ante Odak. Styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Simona Antonović, kosu Zvonimir Andrić Jurišić za salon Glamour, a u ulozi modela su prelijepe Emma Galogaza i Tia Marciuš. Limitirane FREYWILLE kreacije možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili posjetite Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Ne propustite

Trendovi

Uz ovih pet fashion komada, uvijek ćete imati bazu za stvaranje različitih outfita za razne prigode.

Trendovi

Poznati domaći brend DeLight, uvijek je prva stanica kada su u pitanju odijela.

Fashion report

Ivan Alduk, poznati hrvatski dizajner neumorno već preko 15 godina gradi prepoznatljivu estetiku svog dizajnerskog rukopisa koji u svakoj novoj sezoni donosi razvoj, promjenu...

Fashion report

Zvijezde Lei Lou proljeća, sada je već jasno, bit će divne haljine od najfinije, rastezljive svile, ali i proljetna odijela koja donose jednu sasvim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.