Stradun- najljepša modna pista

Na najljepšoj svjetskoj pozornici, na dubrovačkom Stradunu, ispred Crkve svetog Vlaha, proteklog je vikenda održan Glamour fashion show 2018. Mnogobrojni Dubrovčani i njihovi gosti imali su priliku uživati u večeri mode i ljepote, koja nijednog ljubitelja mode nije ostavila ravnodušnim. Prekrasne modne kolekcije gledateljima su predstavile prelijepe Dubrovkinje, koje su prošetale pozornicom u kreacijama poznatih hrvatskih dizajnera među kojima je bio i omiljeni dizajner poznatih Hrvatica, Ivica Skoko.

Za ovu sezonu predlaže haljine inspirirane zlatnom erom Hollywooda. Biseri, perle, perje, šljokice, resice i sve to u raskošnim tonovima širokog raspona boja. Crna, zlatna i boja srebra su hit sezone, ali za sve koji vole glamur u pastelnim tonovima, Skoko predlaže nježne puderaste nijanse.

Sama kolekcija sastoji se isključivo od dugih, uskih haljina koje naglašavaju siluetu, ali dizajner je za ovu sezonu pripremio i romantične forme, vrlo jednostavnih linija. „Ovog puta naglasak je na nešto više strogoj formi te profinjenim i elegantnim krojevima. Inspiraciju sam pronašao u visokoj modi 80-ih godina pa sam tako neke elemente poput naglašenih ramena oživio u novoj varijantii“, kazao je Ivica Skoko. Od materijala, poznati dizajner i dalje koristi jako puno čipke u raznim oblicima i formama. Novost su glitter resice, perle, biseri i Swarovski kristali, koji su ručno aplicirani na haljine čime je oduševio i brojnu publiku glamuroznom revijom na najljepšoj pozornici.