Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Najnježnije protiv celulita, proljetnih alergija i bolova u mišićima

Ljekovite kupelji, inhaliranje, blata i, naravno, čaša mineralne vode natašte ili nakon obroka načini su korištenja balneoterapije koja se posljednje vrijeme sve ozbiljnije proučava u svrhu liječenja bolesti mišićno-koštanog sustava, posebice reumatoidnog artritisa, poručuju iz Terma Olimia.

Kako najjednostavnije opustiti tijelo uslijed stresa i preopterećenosti, očistiti ga od toksina, ubrzati cirkulaciju, uljepšati ten i općenito tonus kože, osnažiti imunološki sustav, ublažiti bolove u mišićima te povećati gipkost? Odgovor leži u balneoterapiji ili liječenju primjenom mineralnih voda. Stoga ne čudi da ova metoda ima brojne poklonike i to prvenstveno hedoniste. Voda koja liječi specifična je, točnije mora biti na temperaturi iznad 20 stupnjeva i sadržavati više od 1g/l otopljenih ljekovitih tvari.

Eliminira toksine, ubrzava metabolizam

Slovenske Terme Olimia ljekovitost svoje termalne vode mogu zahvaliti savršenoj sinergiji silicija, magnezija, kalcija… Ali i odličnom biopolju koje je – potvrdila su to istraživanja – stabilno, povezujuće i vitalizirajuće. Već samo plivanje opušta hormone sreće endorfine, a kako ima protuupalni učinak, koža je nakon boravka u olimskoj termalnoj vodi ili uživanja u nekom od tretmana, vidljivo ljepša. Čak i kronične kožne bolesti na ovaj se način mogu ublažiti, a anticelulitni tretman termalnom vodom jedan je od najugodnijih.

Povećava gipkost, smanjuje napetost mišića i bolove

Ljekovite kupelji, inhaliranje, blata i, naravno, čaša mineralne vode natašte ili nakon obroka načini su korištenja balneoterapije koja se posljednje vrijeme sve ozbiljnije proučava u svrhu liječenja bolesti mišićno-koštanog sustava, posebice reumatoidnog artritisa, poručuju iz Terma Olimia.

Naime, kod osoba s reumatoidnim artritisom imunološki sustav koji se obično bori protiv infekcija djeluje protiv vlastitog tijela i dolazi do upala ovojnica zglobova, zbog čega su oni bolni, ukočeni i natečeni. Iako nema dokaza da balneoterapija može poboljšati opće stanje organizma i smanjiti natečenost zglobova, ona je – potvrđuju to svi koji su je iskušali – učinkovit lijek protiv bolova. Sadržaj silicija u mineralnoj vodi bitno utječe na zdravlje vezivnog tkiva, kosti i hrskavice, pa tako već samo kretanje u termalnoj vodi povećava gipkost i smanjuje napetost mišića, a time i bolove.

Inhalacija termalnom vodom sve popularnija

Posljednje vrijeme sve je popularnija i inhalacija termalnom vodom. Udisanje na sitne čestice raspršene termalne vode potiče se prokrvljenost dišnih sluznica, pa se inhalacija preporučuje svima koji žive u gradovima i udišu onečišćen zrak ili dugo borave u zatvorenim prostorima, pušačima, osobama koje pate od alergija… Ova metoda će ih jednostavno preporoditi.

Više o svojstvima termalne vode u Termama Olimia potražite ovdje

Više

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zanimljivosti

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.