Najviša tržnica u Alpama

Za vrijeme Tjedna skijanja i degustacije vina do 10. do 17. ožujka, ljubitelji skijanja koji borave u bilo kojoj od pet skijaških regija Ski amadéa, jednostavno moraju posjetiti najvišu tržnicu u Alpama. Na više od 30 štandova smještenih na snježnom pokrivaču visoko u planini, uživat ćete u tradicionalnim austrijskim domaćim proizvodnima poput uštipaka Plattlkrapfen s kiselim zeljem ili izvornih noklica Pinzgauer Kasnocken. Srdačni proizvođači, koji osobno stoje za štandovima, kupljene sireve, domaću slaninu, kobasicu od divljači i još mnogo zavodljivih delicija spakirat će u platnene vrećice kako bi posjetitelji bez problema na skijama ili krpljama stigli u dolinu.

Ski-amadé-Bauernmarkt-01

Uz pet regija: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal, Ski amadé, ima ukupno 760 kilometara staza, 270 liftova i 260 skijaških koliba i planinskih restorana.

Milenijalci obožavaju Smart Ski Goggles

Skijaši koji prate tehnološke trendove neće propustiti  „Smart Ski Goggles“ podatkovne skijaške naočale koje uz navigaciju, nude sve važne i aktualne informacije o skijalištima Ski amadéa. Dovoljno je da unesete polazište i odredište i već stižu podaci o skijaškoj kolibi, liftu, aktualnim statusima staza i liftova te naravno,  navigacijske upute. Sve možete vidjeti u donjem desnom kutu bez da vam podaci ometaju vidno polje. Cijena najma pametnih naočala stoji 19 eura po danu.

Ski-amadé-Bauernmarkt-08 Ski-amadé-Bauernmarkt-10

Praktična aplikacija „Ski amadé Guide“  nudi integriranu geokartu i vremenski zapis koji kronološki bilježi dan skijanja – prijeđe visinske metre, brzine prijeđenih kilometara staze… Za one koji vode računa o svojoj težini super je vijest da statistika prikazuje i broj potrošenih kalorija, pa bez grižnje savjesti mogu uživati u tradicionalnoj kuhinji u jednoj od simpatičnih koliba.