Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Nastup RH na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, najvažnijoj svjetskoj godišnjoj manifestaciji posvećenoj knjizi, tradicionalno će se predstaviti Republika Hrvatska ove godine u organizaciji Ministarstva kulture RH i udruge Brod kulture iz Zagreba.

Na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, najvažnijoj svjetskoj godišnjoj manifestaciji posvećenoj knjizi, tradicionalno će se predstaviti Republika Hrvatska ove godine u organizaciji Ministarstva kulture RH i udruge Brod kulture iz Zagreba. Na sajmu, koji se održava od 19. do 23. listopada, u paviljonu 5.0, štand D123, Hrvatska će nastupiti s nizom kulturnih programskih aktivnosti; promocijama knjiga hrvatskih autora, razgovorima s autorima, urednicima, novinarima i dr. Okosnica ovogodišnjeg nastupa Hrvatske u Frankfurtu je predstavljanje sedamnaest istaknutih hrvatskih nakladnika, te sedmero mladih autora koji će sebe i svoja djela predstaviti pod motom „Oni dolaze – 7 veličanstvenih mladih autora“: Zoran Antičević, Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić, Valent Pavlić, Iva Tkalec i Borna Vujčić.

Uz nakladnike i autore, Hrvatska će na moderno uređenom prostoru od 48 m2, u pet dana sajma predstaviti i hrvatski dizajn, kulturni turizam te svoje znamenitosti koje je kroz vizualni identitet štanda osmislila mlada nagrađivana dizajnerica Draga Komparak. Tema ovogodišnjeg nastupa Republike Hrvatske je: „Hrvatska: povijest – kultura – život“.

Tradicionalno, na Sajam u Frankfurt iz cijelog svijeta pristižu izdavači, nakladnici, agenti, vlasnici autorskih prava, filmski producenti, knjižari, autori, prevoditelji kako bi zajedno surađivali i poslovali. Na Sajmu izlaže oko 7000 nakladnika iz više od 130 zemalja Svijeta. Prva dva dana Sajma posvećena su poslovnim susretima, a potom se otvara najširoj publici. Ukupno ga posjeti oko 300.000 posjetitelja i 10.000 novinara iz cijeloga Svijeta. Zemlje počasni gosti Sajma su Kraljevina Nizozemska i belgijska pokrajina Flamanska koje zajednički nastupaju uz slogan „Sve ovo dijelimo”(This is what we share).

Na Sajmu sudjeluju sljedeći nakladnici: Alfa, Algoritam, Artizana, Dhar media, Evenio, Fraktura, Green Planet Travel, Hrvatska sveučilišna naklada, Kršćanska sadašnjost, Naklada Ljevak, Meandar Media, Naklada Pavičić, Naša djeca, Školska knjiga, Tekston, V.B.Z. i Verbum.

Hrvatski nastup na Sajmu knjiga pomogli su HEP, Badel 1862, Zagrebačka pivovara, Stock i  Hrvatska turistička zajednica. Sve vijesti oko nastupa Republike Hrvatske na Sajmu knjiga u Frankfurtu pratite na www.facebook.com/Hrvatska.na.Sajmu.knjiga.u.Frankfurtu

„Odabrana je koncepcija otvorenoga pristupa u kojoj su granice između ‘zakupljenoga’ izložbenog prostora i zajedničkih komunikacijskih površina fluidne pa se tako i vizualno iskazuje želja za dijalogom s posjetiteljima, a njima pak prenosi poziv da se na štandu zaustave, porazgovaraju, razgledaju knjige i uživaju u vedutama hrvatskih gradova i kulturnih spomenika“, istaknula je dr. sc. Ana Lederer, zamjenica ministra na konferenciji za medije.

„Vjerujemo kako će ovogodišnji hrvatski nastup u Frankfurtu predstavljati iskorak. U želji da vizualno osvježimo nastup i izložbeni prostor angažirana je Draga Komparak, mlada i uspješna dizajnerica koja je osmislila vizualni identitet nastupa i postav izlagačkog prostora. Uz zanimljiv prateći program, smatramo kako će to biti poticaj promociji naših mladih autora u svijetu i pomoći im na njihovom umjetničkom putu“  izjavio je Igor Gerenčer, ispred Udruge Brod kulture.

[box style=”0″]

Drage naše,  darujemo 5 knjiga  “20+1 najbolja priča za ljeto 2016.” grupe autora.

Pošaljite mail na [email protected] :

  • stavite naslov 20+1
  • dodajte svoje kontakt podatke
  • lajkajte naš Facebook profil
  • obavezno lajkajte i post objavljen na našoj Facebook stranici
  • odgovorite na pitanje tko piše na blogu Modni začin na hrvatski način?

Prijave primamo do 22. listopada, točno u podne.

Dobitnici:Jelana Kovačević, Janja Aničić Dukić, Marija Rajić, Jasmina Sukalić i Anita Bronić!

[/box]

Više

Obitelj

Pratite svoje dijete i obratite pažnju na to u kakvim pričama uživa.

Darivanje

Mlada, slovenska spisateljica Bojana Ivanović progovara o ovoj važnoj temi u četvrtoj knjizi „Prvo se pobrini za svoje dupe“.

Darivanje

Ispod grčkog Mjeseca romantična je, eskapistička priča o naličjima glamuroznih života, kobnim susretima i novim počecima.

She Book Club

Beata Bagi sjajno kombinira svoja znanja i iskustva s dubokim uvidom u psihologiju svojih likova, njihovih odnosa i emocija kroz napeticu koja se čita...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.