Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Naučite kako izraditi vlastiti difuzor

Možete uživati i u difuzoru vlastite izrade – bez nusproizvoda izgaranja ili umjetnih tvari.

Nažalost nije svaka svijeća koju zapalite ili svaki osvježivač zraka najbolje kvalitete. Može se desiti da zrakom kruže umjetni mirisi koji izazivaju glavobolje ili svijeće ispuštaju nezdrave produkte izgaranja. Ali, to ne mora ostati tako, jer u omiljenim mirisima i aromama možete uživati i u difuzoru vlastite izrade – bez nusproizvoda izgaranja ili umjetnih tvari.

Jednostavno i lijepo

Jedan od preduvjeta za ljepotu je elegancija, a elegancija počinje s jednostavnošću. Što je difuzor jednostavniji to elegantnije djeluje. Njegova prednost je također što ga možete uskladiti s okolinom i što će se savršeno uklopiti u vaš stil namještaja. Kada je difuzor gotov nije mu potrebna ni struja niti plamen pa ga zato nije potrebno uključivati ili paziti na njega, piše ecco-verde.hr.

https://craftinvaders.co.uk/we-test-the-best-homemade-reed-diffuser-oil-recipes/?utm_source=hometalk

Kako izraditi difuzor od trske

Najteži korak kod izrade vlastitog difuzora je izbor savršene mirisne mješavine. Miris u difuzoru sastoji se od jednog laganog nosivog ulja, koje se pomiješa s jednim eteričnim uljem (ili više njih) prema vašoj želji i koji će na prirodan način obogatiti svaku prostoriju prekrasnim aromama. Istovremeno možete imati koristi i od prekrasnih djelovanja eteričnih ulja za aromaterapiju (ako za to postoji potreba).

Kada ste se odlučili za mirisnu mješavinu samo još morate izraditi svoj difuzor. Za to vam je potrebno

  • staklena posuda
  • štapići od trske, ratana ili bambusa
  • lagano nosivo ulje (bademovo ulje ili ulje jojobe su vrlo prikladni)
  • eterična ulja

Prvo ulijte nosivo ulje u staklenu posudu. Zatim dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja na ¼ šalice nosivog ulja.

Uronite štapiće u ulje i lagano miješajte.

Ostavite štapiće oko dva sata u ulju i zatim ih okrenite tako da uljem natopljeni dio bude u zraku.

Uvijek kada se čini da su štapići suhi ili da miris popušta, okrenite opet štapiće i ispunite prostoriju očaravajućim i osvježavajućim mirisom.

Više

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Moj dom

Kuhinja i blagovaonica su bitni dijelovi svakog doma i mjesto gdje se okupljate sa svojim najbližima, obitelji i prijateljima, kako biste uživali u dobroj...

Duh i tijelo

U nekakvom prirodnom ciklusu, jesen bi nas trebala podsjetiti da usporimo i uživamo u plodovima svoga rada

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.