Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Naučite kako se riješiti negativne energije u domu

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami možemo biti taj izvor čak i nesvjesno.

S vremena na vrijeme, svi napravimo generalno čišćenje doma. Znate li da je jednako tako dobro i energetski počistiti prostor u kojem boravimo. Veliki Tesla je još u prošlom stoljeću govorio o tome kako je sve energija ili vibracija. Kada su te energije dobre i naše tijelo je dobro, no ako su te energije negativne mogu “oštetiti” i naše tijelo.

Kako svaki čovjek ima svoju energiju, tako i prostor posjeduje svoju. Na energiju prostora utječu boje, biljke, uređenje, ukućani, mirisi, ali i gosti koji dolaze u posjet. Sigurno ste nekada došli u neki prostor i nelagodno se osjećali, nešto vam je smetalo, a da i sami niste znali što. Neki su sigurno zaključili kako prostor ima lošu energiju.

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami možemo biti taj izvor čak i nesvjesno.

Pa, kako onda prostor energetski očistiti?

1. Sol

Ako imate tepih, pospite po njemu kuhinjsku sol i ostavite nekoliko sati pa usisajte. Sol možete otopiti i u vodi te napuniti čaše pa ih postaviti po kutovima sobe, najbolje je ostaviti preko noći.

Koristite približno 3 do 6 žlica soli za srednju veličinu prostorije. Kristali soli su odlično posloženi za brisanje energetskih obrazaca. Korištenje sol je poput korištenja gumicu na papiru, u tren informacija je obrisana i papir je ponovno čist.

2. Čišćenje starih stvari

Izbacite iz doma sve stare stvari koje dugo stoje nekorištene, koje više ne trebate. Češće perite prljavo rublje kao i prljavo posuđe. Nakupljanje i gomilanje stvari na jednom mjestu blokira protok energije zato se treba potruditi da tu gdje boravite uvijek bude čisto i prozračeno. Krenite s rješavanjem svih nepotrebnih papira koji ispadaju iz ladica. Nakon toga, uhvatite se u koštac s ‘krupnim zalogajima’, većim stvarima i prostorima.

3. Zvukovi

Glavni razlog zašto su Kinezi voljeli vatromet je zbog glasnog i reskog zvuka koji mogu razbiti energetske obrasce. Ako ih imate možete koristite gongove i tibetanske zdjele ili tingshawe (možete ih slušati i na YouTubeu iako je bolje da ih imate u prostoru). Njihove vibracije će unijeti u prostor mir i novu svježu energiju. Majka Priroda čini istu stvar s bukom grmljavine.

4. Žive biljke

Osim uklanjanja negativne energije, biljke će u prostor donijeti boje i kisik. Bitno je da budu zdrave i da ih zalijevate i održavate.

5. Mirisi

Mirisi su manifestacija energije, harmoniziraju prostor i psihu te unose potpuni mentalni sklad. Jedna od najmoćnijih tehnika je paljenje kadulje. Uzmite samo malo kadulje, zapalite jedan kraj dok se kadulja ne počne dimiti. Nakon toga s kaduljom prošećite po kući do svakog kuta. Indijanci su koristili ovu tehniku čišćenja prije svetih ceremonija. Osim prostora, dimom kadulje su prolazili i oko svakog člana obitelji.

Ružmarin i tamjan su odlični u energetskom čišćenju prostora nakon posjeta agresivne ili bolesne osobe. Povezanost tamjana s religijskim obredima ne odnosi se samo na kršćansku tradiciju. Mnoge drevne religije smatrale su ga vrlo važnim te ga redovito upotrebljavale u svojim obredima.

miris

6. Napravite razmještaj

Stare energetske obrasce vašeg doma možete razbiti i razmještanjem vašeg namještaja najmanje svakih 6 mjeseci! Pogledajte i poslušajte neke od Feng Shui savjeta. To će pomaknuti energiju u vašem domu i stvoriti novi odličan osjećaj.

7. Često zračite prostor

Novi, svježi zrak, pogotovo onaj nakon oluje donijeti će novu energiju u vaš prostor, a može energizirati i vas. Bilo bi dobro da prije spavanje otvorite prozor bez obzira na toplini ili hladnoću i pustite zrak izvana neka napuni vašu spavaću sobu.

Izvor Lifex i Alternativa za vas

Ne propustite

Trendovi

Želite li imati pun novčanik, istočnjački učitelji savjetovat će vam da izaberete novčanik u odgovarajućoj boji.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Budi fit

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Duh i tijelo

Zrače negativnom energijom i u njihovom društvu osjećamo se loše pa ih se može nazvati i ‘toksičnim’ ljudima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.