Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Ne, bebe se ne moraju kupati svaki dan

Kupanje je važan dio higijene beba, ali njihova koža ima drugačije potrebe od kože odraslih.

Kupanje je važan dio higijene beba, ali njihova koža ima drugačije potrebe od kože odraslih. Stoga je prilagodba učestalosti i metoda kupanja potrebama vaše bebe ključna za održavanje zdravlja i udobnosti njihove kože. Ali jedno je sigurno – ne, ne morate kupati bebu svaki dan, kako su to radile naše mame ili bake!

Štoviše, ovakav pristup na neke bi bebe mogao imati negativan utjecaj i oštetiti njihovu kožu, piše bebe.hr. Objasnit ćemo i zašto.

Kupanje i koža

Za većinu beba, kupanje dva do tri puta tjedno je dovoljno. Ovo je osobito istinito za novorođenčad i vrlo male bebe koje se još ne pomiču mnogo i ne postaju jako prljave. Ako želite inzistirati na kupanju, onda to činite samo zbog uspostavljanja rutine spavanja, no i ona se može uskladiti i uspostaviti drugim ritualima, poput maženja, čitanja, pjevanja, zajedničkog druženja u krevetu nakon čega se bebu spušta u njezin krevetić.

Ako vaša beba ima suhu ili osjetljivu kožu, možda ćete željeti smanjiti učestalost kupanja ili koristiti blage, hidratantne sapune i losione. Koristite blage, dječje sapune i šampone koji su posebno formulirani za nježnu kožu beba. Topla voda je najbolja, pazite da temperatura vode nije previše vruća. U tome vam mogu pomoći termometri za vodu koje možete pronaći u bilo kojem dućanu s opremom za bebu.

Njega nakon kupanja

Nakon kupanja, nježno osušite kožu bebe tapkanjem i nanesite hidratantnu kremu ako je koža suha. Iako bebe možda ne trebaju svakodnevno kupanje, važno je redovito čistiti područje pelena i nabora na koži, kao što su ispod ruku, iza ušiju, i oko vrata. Iako se za to najčešće koriste vlažne maramice, u prvim danima života bebe možda biste trebali koristiti samo blazinice i vodu, ili bebu isprati tekućom vodom prilagođene temperature.

Kupanje može biti ugodno iskustvo za bebu, pružajući vrijeme za igru i interakciju. Uživajte u zajedničkom brćkanju i usvajanju novih navika.

Ne propustite

Beauty report

Otkrijte savršen spoj prirodnih sastojaka i očaravajućeg mirisa uz Skinlick Clean365 losion za tijelo.

Darivanje

L'Erbolario se ponosi korištenjem prirodnih sastojaka, biljnih ekstrakata i esencija, upravo kako bi stvorio proizvode koji pružaju blagodati prirode za njegu kože.

Obitelj

Baby Center nudi pregršt rješenja za zabavu i razvoj vaše djece tijekom ljetnih praznika.

Financije

Nakon uspješno završene akcije prikupljanja materijalne pomoći za Ivana Ferderbera iz Rijeke, organizator i humanitarac Bruno Lerotić nastavlja svoj dobrotvorni rad s novim obiteljima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.