Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Ne čekajmo!

Puno sam vremena provela čekajući i tražeći nešto!

Puno sam vremena provela čekajući i tražeći nešto! Nešto bolje, ljepše, sretnije. Tražeći smisao i vrijednost u krivim stvarima. Možda ne krivim ali svakako nekorisnim jer nisam vidjela ono što imam. I nisam vidjela ono što jeste. I jako samo to dobro istrenirala.

Dobre stvari prolaze pored onih koji čekaju.”
Marion Bekoe

Majstor sam u tome da vidim ono što ne valja. Ono što nije dobro u svijetu ili ljudima. Iako oduvijek imam onog drugog koji vidi sve najljepše i zahvalan je. Njega sam zapostavljala i ostao je u na razini osnovne škole. Ovoj što je nezadovoljan sa svime je već akademik.

I da, ovaj svijet je trenutno u totalnom kaosu. Ali zapravo nikad nije bio puno bolji. Štoviše bilo je i puno gore.

Zato ne čekajmo bolja vremena, bolje političare, bolje poslove i veću zaradu. Ne čekajmo savršenog partnera i godišnji odmor. Tko zna što će biti sutra. Ne čekajmo mirovinu i vrijeme kad ćemo se moći odmoriti.

 

“Ne čekajte savršeni trenutak, iskoristite trenutak i učinite ga savršenim.”
Nepoznati autor

 

Kvaliteta ili kvantiteta

Sve što imamo je ovdje. Koliko god da se čini kaotično i beznadežno nađimo ovdje ono što želimo. Želimo ono što imamo jer to je jedini način da budemo zadovoljni. Prestanimo se svađati, prigovarati sebi i drugima.

Tako je kako je. Ovaj svijet je rezultat kolektivne svijesti. Tu smo! Može biti bolje ali najvjerojatnije će prvo biti gore. Zato prihvatimo ono što jeste. Ne trebamo se s tim pomiriti ali prihvatiti je važno. Tada prestaje borba i stres.

Kada se borimo protiv života i stalno smo u stresu nemamo mogućnost djelovanja jer smo u modu preživljavanja. A tada nije važna kvaliteta života nego kvantiteta.

Mi smo bića koja žele uživati i biti sretna. I duboko u sebi znamo da imamo sve što trebamo. Samo pogledajte prirodu. Sve nam je dala. No način života naučio nas je da se borimo i da trebamo još. Još nešto osim ovoga što jeste.

A tko kaže da ima nešto više ili bolje? Kao što sam rekla na početku, ovo sada je raj spram onoga što je bilo prije.

Šira slika

Kratko smo ovdje da bi vidjeli širu sliku ako se ne potrudimo. I tko kaže da ovo nije baš kako treba biti?

U svakom slučaju nađimo mir u sebi i prihvatimo život kakav je. Inače će nam i budućnost izgledati još gore jer smo istrenirani vidjeti samo loše.

Ako već tražimo, tražimo u svakom trenutku nešto dobro. U svakom čovjeku nešto lijepo. Svi i sve imaju nešto vrijedno. Lako je naći zamjerku jer u tome smo majstori. Naći nešto lijepo čini se nemoguće ali nije tako.

Na kraju krajeva štetimo samo sebi. Vrijeme prolazi u nezadovoljstvu i konstantnom traženju i čekanju. Nema ništa više. Nema ništa bolje. Ovo je sve što imamo! Presporo se sve mijenja da bi vidjeli ogromne promjene upravo zbog načina razmišljanja. Jedinu promjenu može donijeti promjena načina razmišljanja, novi pogled na život i svijet.

To uvijek počinje od mene i svakoga od vas. A onda se pomalo mijenja i kolektivna svijest. Tada moći ćemo živjeti ne čekajući nešto drugo, nešto bolje ili da netko drugi sve to napravi za nas.

Ja i vi smo odgovor i rješenje. U nama je ključ. Ne čekajmo! Ne tražimo! Stigli smo! Ovo je sve što imamo!

 

“Nemojte uvijek čekati da vas netko drugi inspirira. Inspirirajte sami sebe!”
Rodney Walker

Autorica Ivana Song.

Više

Duh i tijelo

Nije neuobičajeno da ljudi cijeli život čekaju da počnu živjeti.

Drama Queen

Ja više nikoga i ništa nemam namjeru čekati, pa niti tapkati u polumraku moje male kuhinje koju minuticu.

Horoskop

Vrijeme je postalo opsesija današnjice.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.