Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ne propustite misteriozni dokumentarac Glasovi mrtvih

Na temelju malobrojnih ostataka i tragova koje nude njihovi predmeti, Bettany pomoću najnovijih nalaza i najsuvremenije tehnologije predstavlja intimne portrete tih zaboravljenih duša.

Viasat History, televizijski program koji oživljava prošlost nagrađivanim dokumentarcima i uzbudljivim televizijskim serijama, donosi svojim gledateljima novu seriju Glasovi mrtvih, čija je voditeljica povjesničarka i publicistica prof. Bettany Hughes. U ovom trodijelnom dokumentarcu, čiju premijeru možete pogledati u nedjelju, 10. srpnja, u 21:00 sat, Bettany nas odvodi na forenzičko istraživanje nekih od najdugovječnijih misterija drevnog svijeta te nas izbliza upoznaje s iznimnim osobama iz prošlosti koje susreće tijekom istraživanja.

Na temelju malobrojnih ostataka i tragova koje nude njihovi predmeti, Bettany pomoću najnovijih nalaza i najsuvremenije tehnologije predstavlja intimne portrete tih zaboravljenih duša. Dok istražuje epske, a ponekad i eksplozivne povijesne trenutke, otkriva čak i zvuk njihovih izgubljenih glasova.

Uz pomoć najnovijih znanstvenih i povijesnih spoznaja, Bettany i njezin tim istražuju tajne Tutankamona, odgovarajući na pitanja koja su desetljećima mučila egiptologe te otkrivajući uznemirujuće dokaze da je Tutankamon potekao iz mračnog svijeta kraljevskih intriga gdje je njegov otac bio osramoćen, a majka brutalno ubijena.

Bettany se upoznaje s najnovijim istraživanjima i novim dokazima, rekonstruirajući identitet i sudbinu pet žrtava katastrofalne erupcije Vezuva – malenog dječaka, vojnika, trudnice, roba i čuvara. Uz pomoć stručnog geologa, Bettany sklapa mozaik pojedinosti sudbonosnog odbrojavanja do jedne od najgorih prirodnih katastrofa u povijesti. Serija donosi i najnovija geološka i forenzička istraživanja te predstavlja detaljnu kronologiju zbivanja tijekom erupcije Vezuva, koja je kulminirala tragičnom i šokantnom pogibijom naših junaka te razornim uništenjem Pompeja i Herkulaneja.

Glasovi mrtvih izbliza upoznaju gledatelje s iznimnim osobama iz prošlosti — i to u ključnim trenucima povijesti. Seriju možete premijerno pogledati na programu Viasat History, od nedjelje, 10. srpnja, u 21:00 sat.

Ne propustite

Zanimljivosti

Danas ćemo vam preporučiti novi dvodijelni dokumentarac o fascinantnim životima Maya, Grobnice s izgubljenim blagom starih Maya.

Zanimljivosti

Tina je uzela svoje ime i pretvorila ga u legendu.

Knjige i glazba

2. siječnja 2011. započeo je s radom novi kanal RTL televizije čiji je moto - samo zabava!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.