Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Nenad Sovilj oduševljava novom kolekcijom ‘Medusa’: Nakit inspiriran antičkom mitologijom

Nenad Sovilj ponovno oduševljava svojim nakitnim reinterpretacijama antičke mitologije.

Nakon svoje zadnje uspješne samostalne izložbe ‘Genesis’, maestralno predstavljene u jesen 2023. u Klovićevim dvorima, Nenad Sovilj ponovno oduševljava svojim nakitnim reinterpretacijama antičke mitologije. Javnosti ponosno predstavlja novu kolekciju, naslovljenu ‘Medusa’, kao tematski nastavak njezine prethodnice.

Lajtmotiv nove kolekcije autorova je interpretacija mitskog lika Meduze, koja ukrašava svaki komad nakita iz ove kolekcije, od stožernog primjerka raskošne ogrlice, izrađene od srebra, emajla i turmalina, zajedno s lančićem fasetiranim od crnog spinela, do dviju vrsta ogrlica od smole, koje su manje zahtjevne za nošenje, te dvije vrste naušnica i prstenja.

Sovilj i u ovoj kolekciji formom svoje nakitne umjetnosti na već prepoznatljiv način spaja drevne mitološke priče i suvremeni svijet, osobito naglašavajući ljepotu i moć prirode koja nas okružuje, zbog čega nas ne iznenađuje snažno simboličko ispreplitanje mitološke Meduze i njezinih zooloških imenjakinja i imenjaka, čiji su likovi svojom snagom i kontekstualizacijom u vodenom okruženju fascinirali autora i nadahnuli ga prilikom stvaranja ove impresivne kolekcije nakita.

Novom kolekcijom Nenad Sovilj ujedno predstavlja redizajn svojeg kultnog komada nakita – medaljona, koji je u potpunosti izrađen od srebra, smole i dragog kamenja ili bisera. Za razliku od prethodnih verzija, medaljoni tzv. druge generacije iz kolekcije ‘Medusa’ mogu se nositi na objema stranama. Osim toga, Sovilj je lansirao i naušnice, koje se mogu nositi kao komplet s novim medaljonom.

Svi koji su u potrazi za prekrasnim ljetnim nakitom morske tematike mogu svoje primjerke iz najnovije Soviljeve kolekcije ‘Medusa’ odabrati u kultnim zagrebačkim buticima Nicolas Concept Store u Masarykovoj 13 i Garderoba Concept Store na adresi Martićeva 17 te na internetskoj stranici www.sovilj.com.

Za kraj valja naglasiti da je lik Meduze, baš kao što su ga za svoje štitove birali najmoćniji bogovi poput Atene i Zeusa te mnogobrojni drugi mitski junaci, i dalje posvećen i namijenjen upravo jakim i hrabrim junakinjama i junacima iz naše svakodnevice.

Fotografije: Mladen Šarić

Ne propustite

Fashion report

Duga ELFS maxi haljina puderaste boje Valerie Per jedina je haljina u koju trebate investirati ovog ljeta i nosit ćete ju godinama kao vaš...

Trendovi

Answear.hr ima široku ponudu dizajnerskih brendova sunčanih naočala, a dio tog portfolija ne može se pronaći u našim optikama.

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Fashion report

Tommy Hilfiger, istaknuo je bit ljeta te u Splitu te pripremio ekskluzivni modni događaj za domaće infleuncere i ambasadore brenda koji su među prvima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.