Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

Nevenov čaj za policistične jajnike

Sindrom policističnih jajnika je stanje u kojem postoji neravnoteža ženskih spolnih hormona, a zahvaća oko deset posto žena reproduktivne dobi diljem svijeta.

Dijagnoza policističnih i mikrocističnih jajnika što je gotovo isto, nažalost danas je vrlo česta. Sindrom policističnih jajnika je stanje u kojem postoji neravnoteža ženskih spolnih hormona, a zahvaća oko deset posto žena reproduktivne dobi diljem svijeta. Neravnoteža hormona može uzrokovati promjene u menstrualnom ciklusu, promjene na koži, male ciste na jajnicima, teže začeće i slične probleme.

Kod liječenja ovog problema uvijek se savjetuje pažljivija i zdrava prehrana, a sve više žena počinje koristiti kontracepcijske pilule kako bi regulirale menstrualni ciklus.

Ipak, priroda je tu da pomogne pa zato u borbi s policističnim jajnicima morate dati šansu čaju od nevena.

Neven ima protuupalno djelovanje, pomaže u zacjeljivanju rana. Uspješan je u borbi protiv problema s jetrom, bubrezima i urinarnim traktom, koristi se u liječenju virusa herpesa i hepatitisa.

Također se primjenjuje u liječenju proljeva, upale crijeva, grčeva u trbuhu i zatvora. Pomaže i kod menstrualnih grčeva.

Čaj od cvijeta nevena izuzetno je djelotvoran za ublažavanje bolnih menstruacija ali i za reguliranje nepravilnog i neredovitog menstruacijskog ciklusa. Potrebno ga je konzumirati sedam dana prije početka menstruacije, nastavlja se piti i za vrijeme menstruacije, sve do njenog završetka. Čaj se pripravlja tako što se jedan do dva cvijeta nevena preliju s 2 dl kipuće vode. Čaj se može po želji zasladiti medom, a potrebno je popiti dvije do tri čaše dnevno.

Nevenov čaj u ginekologiji je naširoko poznat i rado se preporučuje ženama no čaj za ciste se može napraviti i tako što se od jednakih količina nevena, koprive i stolisnika napravi čaj. Upravo je ta kombinacija biljaka, koje imaju antispazmolitičko djelovanje, mogu otkloniti grčeve maternice, olakšati PMS i tegobe koje prate menstruaciju, uspostaviti normalan ciklus te ujedno i eliminirati ciste.

Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane

Više

Duh i tijelo

Jelena vodi javni dnevnik o PCOS - sindromu policističnih jajnika koji ima 1 od 10 žena.

Zdravstveni karton

Danas sindrom policističnih jajnika (PCOS), predstavlja jedno od najčešćih hormonskih oboljenja koje pogađa žene u periodu između puberteta i menopauze.

Beauty report

S ljekovitim svojstvima nevena bili su upoznati još stari Egipćani i koristili su ga za pripremu raznih ljekovitih pripravaka.

Duh i tijelo

Homeopatija - za one koji vjeruju u iscjeljujuću moć prirode.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.