Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
superhrana
superhrana

Brinimo jedna o drugoj

Nije svaki C vitamin isti

Vitamin C je jedna od najvažnijih tvari potrebna za rad imunološkog sustava.

Jak imunološki sustav je najbolja obrana tijela od mikroba, bakterija i virusa koji bi, da nemamo imunološki sustav, bez problema ušli u tijelo i uništili zdravlje. Tijelu je potreban svakodnevan izvor hranjivih tvari kako bi normalno funkcioniralo.

Zašto je vitamin C važan?

Vitamin C je jedna od najvažnijih tvari potrebna za rad imunološkog sustava. Vitamin C, poznat i kao askorbinska kiselina, stimulira proizvodnju interferona i deaktivira viruse koji uzrokuju dječju paralizu, prehladu, ospice, zaušnjake i herpes. On napada nukleinsku kiselinu virusa i ima sposobnost ulaska u stanice koje miruju i uništiti viruse.

Ovaj vitamin je antioksidant i bori se s bakterijama dok ih potpuno ne uništi, uključujući bakterije koje mogu uzrokovati prijeteće bolesti, kao što su tetanus, stafilokok, difterija i tuberkuloza. Vitamin C djeluje kao antihistamin i smanjuje upalu uzrokovanu alergijskim reakcijama. Također ublažava simptome alergija, jača vezivno tkivo, povećava broj bijelih krvnih zrnaca te pospješuje apsorpciju željeza.

Vitamin C povećava proizvodnju steroida, koji smanjuju upalu u tijelu. Rezultat je jak i otporan imunološki sustav.

Nije svaki C vitamin isti – birajte samo najsnažnije prirodne dodatke

Ono što mnogi ne znaju je da nije svaki dodatak vitamina C isti.

„Ako netko traži prirodni ili cjeloviti vitamin C, često će napustiti dućan s askorbinskom kiselinom (sintetički vitamin C) ili kalcijevim askorbatom (ester-C) ne znajući kako ti sastojci nisu ni blizu prirodnog ili cjelovitog izvora. Upravo zato odlučio sam osnovati tvrtku koja će stati na kraj sintetičkim ili izoliranim vitaminima“, pojašnjava nam Roy Jongens, osnivač  Royal Greena.

Stručnjaci Royal Greena osmislili su inovativne formule potpuno prirodnih dodataka prehrani koji su posebni po tome što ne sadrže sintetske sastojke već su njihove formule bazirane isključivo na cjelovitim i prirodnim sastojcima. Njihova prednost je ta da imaju širi spektar aktivnosti te se bolje apsorbiraju u tijelu, a jedan od primjera je i dodatak vitamina C iz plodova biljke Camu Camu.

Camu Camu je malo drvo koje se može naći u cijeloj regiji Amazonas u Peruu. Prirodno je bogato vitaminom C, ali i mnoštvom drugih korisnih hranjivih tvari poput bioflavonoida i enzima.

Royal Green 100% čisti Camu Camu dodatak predstavlja cijeli spektar vitamina C, u čak 60 mg vitamina C po kapsuli ne sadrži nikakve dodatke, filere niti sintetske oblike vitamina C poput askorbinske kiselina ili tzv. estera-C, a pronaći ga možete u svim bio&bio trgovinama i na www.biobio.hr.

 

Ne propustite

Beauty report

Jedan od proizvoda koji se mnogima uvukao pod kožu zbog sjajnih rezultata jest vitamin C.

Zanimljivosti

Za vas smo izdvojili ovogodišnje Black Friday 10 bio&bio favorite.

Gastronomija

Zbog visoke energetske vrijednosti kesten preporučuje se djeci, sportašima, trudnicama i starijim osobama.

Zanimljivosti

bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.