Niste mlađi nego što izgledate

Čak i ako niste ljubitelj odvažnog stila oblačenja Iris Apfel, njene mudre riječi o starenju, individualnosti i uspjehu i dalje su vrijedne pažnje. Njen savjet je da budete odvažni i da ne obraćate pažnju na mišljenje drugih. Druga mišljenja ne bi trebala biti važna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)

 

I sama kaže: “ Oni koji vole komentirati moj stil, nazvat će ga čudnim i ekscentričnim. No, mene nije briga! Oblačim se za sebe, a ne da bih se vidjela drugima!”

Donosimo par njenih izjava…

Ne razmišljajte o godinama. Godine su samo broj. Možda vam se ne sviđa činjenica da starite, ali ne postoji alternativa. Prihvatite starenje i svoje godine i iskoristite iskustvo koje ste stekli kroz život. Radite ono što volite kako bi zaokupili svoje misli i prestali misliti o godinama.

Izaberite partnera koji će biti sretan zbog vaših dostignuća. ” Njegova velikodušnost i smisao za humor bili su legendarni. Sve smo radili zajedno. Učinio je da budem u centru pažnje, uživajući u mojim dostignućima više nego ja” rekla je Iris za svoga muža koji je umro u dobi od 100 godina.

Slijedite svoje srce. Radite ono što vam vaš unutarnji glas govori. Ako vam se nešto čini zanimljivo to i radite bez obzira na to što nemate iskustva, ono će doći kasnije. Mnogi ljudi radije rade ono što im je lakše i što znaju, ali to nije zanimljivo.

Ako želite zadržati mladost, razmišljajte u skladu s tim. Nikada nisam željela biti stara i dosadna. Ponosno nosim status najstarije tinejdžerke na planeti koji sam sama izmislila i namjeravam ostati u tom duhu dok sam živa.

Vaše mišljenje je važnije od mišljenja drugih. Nikada se nisam pokušavala prilagoditi svom okruženju. Ako se trudite ugoditi svima, na kraju ćete postati prazni.

Nemojte se izolirati od drugih. Dio ste cjeline. Niste otok. Uklopite se u svoje okruženje, ali na svoj način.

Uspjeh se ne prodaje. Uspeh je kada ste sretni, kada pronađete svoju ljubav, kada oko sebe imate dobre ljude, radite ono što volite i imate nešto da date svijetu.

Biti moderan ne znači kupovati skupu odjeću. Možete imati sav novac na svijetu, ali ako nemate svoj stil ta vam skupa odjeća ne znači ništa. Nije stvar u tome što nosite, već kako nosite.

Pokrenite nešto novo. Glavna greška koju mnogi prave je nedostatak pokušaja. Željela sam pokrenuti svoj posao s odjećom i pronašla sam način da to učinim. Jednostavno morate djelovati, pravite male, ali sigurne korake.

Niste mlađi nego što izgledate. Bore su normalna i prirodna stvar. Glupo je pokušavati u starijim godinama izgledati mlađe nego što jeste.