Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Njega kože prirodnim tretmanima koji brišu godine s lica

Koža lica je posebno osjetljiva i kao takva zahtjeva više pažnje i njege od ostatka tijela.

Potraga za načinima kako održati mladalački izgled traje već godinama. Godine neumitno prolaze i svaka od njih, bila dobra ili loša, ostavlja tragove na nama, naročito na našoj koži. Koža lica je posebno osjetljiva i kao takva zahtjeva više pažnje i njege od ostatka tijela. Na sreću, danas postoji veliki broj neinvazivnih tretmana kojima je moguće ublažiti bore, povratiti koži sjaj i obrisati nekoliko godina sa svog lica. Uz malo istraživanja sigurno ćete naći siguran i odgovarajući tretman za sebe i svoj tip kože, koji će vam dati rezultate koje želite.

Ostanite hidrirani

Mnogobrojne znanstvene studije jasno su pokazale neophodnost vode za svaki segment našeg funkcioniranja, a naročito za zdrav izgled kože. Voda je neophodna svim ćelijama za pravilan i nesmetan rad. Ovisno od tipa vaše kože bit će vam neophodna manja ili pojačana hidratacija. Na tržištu se nalazi veliki broj krema napravljenih upravo u ovu svrhu koje vam mogu pomoći. Zabluda je da masna koža ne treba hidratacijsku kremu jer i ona gubi kolagen, vodu i čvrstoću isto kao i svaki drugi tip kože. Stoga, potrudite se da u svoju svakodnevnu rutinu ubacite odgovarajuće kozmetičke preparate koji će vam pomoći u održavanju mladalačkog izgleda.

Inovativni prirodni tretmani

U šarolikoj ponudi različitih procedura i tretmana koji se nude na današnjem tržištu, sigurno se nalazi neki koji bi odgovarao vašim potrebama i vašem tipu kože. S napretkom znanosti i medicine, razvilo se i područje neinvazivnih prirodnih tretmana. Jedan od najpopularnijih je inovativan PRP tretman, koji je ujedno najprirodniji i izuzetno siguran tretman za podmlađivanje lica. S obzirom na to da se koristi krv pacijenta, bez ikakvih sintetičkih materijala,  alergijske reakcije, kao i neželjene zdravstvene komplikacije, svedene su na najmanju moguću mjeru. Može pomoći kod različitih problema, a naročito je djelotvoran kod ožiljaka od akni, bora, podočnjaka i opuštene kože.

Masaža lica

Stručnjaci i dermatolozi se slažu u tome da je svakodnevno masaža lica od vitalnog značaja za njegov blistav izgled. Redovno masiranje kože lica poboljšat će protok krvi, pospješiti proizvodnju kolagena i moći ćete vidjeti rezultate u kratkom vremenskom periodu. Na tržištu se nalaze različiti preparati koji vam mogu pomoći, poput krema za masažu ili dermarolera. Također, masaža lica potiče limfne ćelije koje se nalaze u dubljim slojevima kože da brže otpuštaju višak vode i toksina iz tkiva. Tako se zapravo vrši detoksikacija kože, smanjuje se jutarnja nadutost i izbjegava umoran izgled.

Zdrave navike

Postoji veliki izbor tretmana, procedura i krema koje vam mogu pomoći da postignete željeni izgled. Ipak, sve to može biti uzalud ako ne vodite računa sami o sebi i ne održavate postignute rezultate. Zdrava koža počinje sa zdravim navikama. Svi znamo da je kvalitetan san neophodan kako za naše funkcioniranje tako i za zdravlje naše kože. Zdrava ishrana bogata antioksidansima, vitaminima i mineralima, pomoći će vam u borbi protiv prvih znakova starenja. Umjereno ali redovno vježbanje potiče cirkulaciju krvi, podiže kognitivne sposobnosti, zateže kožu i generalno, nosi veliki broj benefita. Pokušajte odvojiti dovoljno vremena i priuštite sebi svu potrebnu pažnju i njegu. sebi svu potrebnu pažnju i negu.

Izbjegavajte stres

Jedna od stvari koja djeluje najrazornije na našu kožu i na gotovo sve aspekte našeg života je stres. On predstavlja sastavni dio života i nemoguće ga je u potpunosti izbjeći. Kroničan stres dođi do isušivanja kože, stvaranja podočnjaka i može negativno utjecati na već postojeće probleme s kožom kao što su ekcem i akne. Kada smo pod stresom, naročito duži vremenski period, raste nivo kortizola u organizmu. On razgrađuje kolagen i sprečavanje sinteze hijaluronske kiseline dovodi do prijevremenog starenja kože. Iz tog razloga, uzimajući u obzir da ne možete kontrolirati izvore stresa, pokušajte kontrolirati svoje reakcije na njih. Zapitajte se koliko određena situacija zapravo utječe na vaš život i pokušajte se fokusirati samo na ono što je vama bitno.

Starenje je potpuno prirodna i normalna pojava koju ne treba pratiti sa strahom i omalovažavanjem. Naprotiv, danas možete birati između velikog broja prirodnih tretmana koji vam mogu pomoći da uživate u ovom procesu i budete zadovoljni svojim izgledom.

Više

Darivanje

Osim ulja i vodice koji se dobivaju iz latica, u proizvodnji kozmetike koriste se i drugi dijelovi ruže, poput njezina ploda – šipka.

Darivanje

Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije,...

Trendovi

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo  je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija  nadahnutih dalmatinskim tiramolima.

Zanimljivosti

Pametno rješenje je ponijeti omiljeno mini pakiranje svog najdražeg proizvoda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.