Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

NLP u službi trudnica i njihovih beba

Uloga NLP trenera je da vam prebaci fokus na pozitivno. Važno je naglasiti da NLP nije psihoterapija već skup metoda i tehnika preuzetih iz humanističke psihologije.

Trudnoća, blaženo stanje u kojem buduća majka iščekuje i kreira novi život. No istovremeno je to period u kojem dolazi do velikih promjena zbog kojih se javljaju brojni strahovi i nesigurnosti koje buduća majka skriva zbog općeg vjerovanja da svaka trudnica mora biti sretna i vesela.

Premda još uvijek živimo u konzervativnom društvu, proteklih mjeseci bili smo svjedoci istupa brojnih poznatih trudnica (Jelena Veljača, Ana Gruica, Marijana Batinić) koje su progovorile o drugoj strani trudnoće i zbog toga postale izložene salvama negativnih komentara. Samo pomisao na lošu stranu drugog stanja daje trudnicama negativan predznak. Kao da jedno isključuje drugo.

Ne potiskujte strah

Upravo je o tome ovaj tekst i želim velikim slovima napisati svim trudnicama i majkama sa malom djecom: NE POTISKUJTE STRAHOVE!!! Trudnoća je razdoblje snažnih emocija – s jedne strane brige i nemoći, a s druge pojačane potrebe za ljubavlju i pažnjom. Od velike je važnosti za buduću majku da na prvu pojavu tjeskobe potraži stručnu pomoć, jer potiskivanje emocija kasnije se može pretvoriti u puno veći problem.

Iako je prošlo više od 20 godina od moje prve trudnoće i 17 od druge, još uvijek se sjećam svih strahova koje sam imala u tom periodu. Potpuno neutemeljenih naravno, jer danas imam dva prekrasna, potpuno zdrava sina. Ti strahovi duplicirali su se kada su bili male bebe i rasli zajedno sa njima i tko zna koliki bi sada bili da se 2001. godine nisam susrela sa NLP-jem i već za godinu dana završila prvi stupanj. Bila je to ljubav na prvi pogled.

NLP trenerica Sanjica ĆačĆć - 1

Sanjica Ćaćić

Što je Neuro – lingvističko programiranje ili NLP?

Sada mogu samo žaliti što za vrijeme svojih trudnoća nisam imala vlastitog NLP trenera u blizini i znala na koji način naš mozak funkcionira. Naime, mozak između svega već znanog ima funkciju da bude na našoj strani. Na primjer, ako nam padne na pamet da bi se nešto negativno moglo dogoditi, naš mozak samo to nadograđuje i mi gradimo strah te primjećujemo i doživljavamo sve ono što bi nam pomoglo da učvrstimo početnu negativnu ideju. Tu nastupa NLP!

Uloga NLP trenera je da vam prebaci fokus na pozitivno. Važno je naglasiti da NLP nije psihoterapija već skup metoda i tehnika preuzetih iz humanističke psihologije.

NLP trener ne kopa po prošlosti i vi ne morate prepričavanjem otkrivati svoju intimu i raditi “duševni striptiz”.

U NLP-ju sadržaji uopće nisu bitni – bitna je emocija i da se kroz isprobane metode i tehnike u što kraćem roku dođe iz negativnog u pozitivno stanje, te da se uz podršku trenera u tom stanju i ostane. Misija NLP-a je da se u iščekivanju i kreiranju novog života zaista osjećate blaženo!

[box style=”0″]

O autorici: Sanjica Ćaćić je NLP trenerica u nedavno otvorenom Twinkle Spa centru by Poliklinika Ribnjak s velikim iskustvom na području humanističke psihologije. Uz Sanjičino stručno vodstvo dobit ćete podršku kroz cijeli proces promjena u trudnoći koristeći učinkovite NLP metode kako bi taj osjetljivi period postao najdivniji na svijetu.

[/box]

Više

Horoskop

Bik je većinom dobroćudan, ali ne i naivan. Prepoznaje one koje ga žele iskoristiti, a prema njima zna biti i izuzetno strog i grub.

Život u dvoje

Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne - problemi i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Duh i tijelo

U moderno doba, svijeće su i dalje popularne, ne samo zbog svoje praktične upotrebe, već i zbog svojih psiholoških prednosti.

Duh i tijelo

Koje su to loše male navike koje možda nesvjesno imate, a zbog kojih vas ljudi ne vole.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.