Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Noć zločina: Intrigantan, inteligentan, svjež, moderan, ali i mračan pogled na ljudsku psihu i sustav u kojem živimo

Novi film redatelja Dominika Molla
apsolutno je izdominirao francuskim nagradama, a svoje uzore pronašao je u remek-djelima Bonga Joona-hoa i Davida Finchera!

Dominik Moll u svojoj karijeri koja se proteže na skoro trideset godina nije režirao velik broj naslova. Štoviše, režirao ih je svega šest, ako gledamo isključivo dugometražne igrane filmove, prije nego se prihvatio svog sedmog uratka – kriminalističkog misterija Noć zločina.

Ovaj savršeno atmosferičan i mračan triler snimljen je prema romanu autorice Pauline Guéna, a ove je godine apsolutno izdominirao dodjelom prestižne nagrade Cesar, inače francuskog pandana američkom Oscaru.

Od deset nominacija koliko ih je dobio, Noć zločina je u konačnici potvrdio njih šest te postao velikim pobjednikom večeri osvojivši nagradu u kategorijama najboljeg filma, režije, scenarija i sporednog glumca.

Radnja filma

U gotovo svakoj policijskoj postaji na svijetu detektivi se neminovno suočavaju s barem jednim slučajem koji ostaje neriješen. Što je gnjusniji zločin, to on više proganja one čija je dužnost riješiti ga.

Upravo se u toj situaciji našao Yohan Vives – mladi, tek promovirani kapetan policije kad započne s istragom odvratnog ubojstva mlade djevojke imena Clara u gradiću Grenobleu. Jasno je da je zločin počinjen s predumišljajem te da divljački način na koji je izvršen sugerira osvetu. Vivesov tim metodično istražuje sve detalje Clarinog života, otkrivajući njezine tajne u nadi da će pronaći ubojicu.

Siguran u to da je glavni osumnjičeni njezin bivši ljubavnik, Vives se suočava s drugim, puno kompliciranijim pitanjem: koji od njezinih bivših ljubavnika bi mogao biti počinitelj ovog zločina?

Od četvrtka, 7. prosinca publika će u kinima konačno pogledati i ovog laureata, sjajan krimić koji kroz priču o istrazi ubojstva jedne djevojke zapravo priča priču o modernom francuskom društvu.

Više

Zanimljivosti

Bez obzira jeste li solo ili u paru, Pickbox TV kanal nudi naslove za svakoga, od voljenih klasika do uzbudljivih novih priča i romantičnih...

Zanimljivosti

Film „Aquaman i izgubljeno kraljevstvo“ je nastavak filma „Aquaman“ iz 2018. godine.

Zanimljivosti

Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju - za najbolji film u kategoriji komedija...

Zanimljivosti

Kriminalistički misteriozni triler "Anatomija pada" redateljice Justine Triet s fenomenalnom Sandrom Huller u glavnoj ulozi sasvim izvjesno jedan od glavnih konkurenata za najprestižniju nagradu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.