Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Nova dječja emisija Pričom na priču

Za razliku od standardnih formata listanja slikovnice i audiozapisa priče, ovdje se djeci nudi nešto interaktivniji sadržaj.

Riječ po riječ – priča. I tako je nastala nova emisija na YouTube kanalu najpoznatijeg knjiškog lanca u Hrvatskoj – Hoću knjigu. S porastom digitalizacije i informatičke pismenosti naših najmlađih, kulturi čitanja postao je pravi izazov da korača rame uz rame s trendovima društvenih mreža. Ovome je doskočila knjižara Hoću knjigu i odlučila pokrenuti dječju emisiju posvećenu čitanju. Mališani se uz nju mogu zabaviti, ponešto naučiti, upoznati šareni svijet slikovnica, a ponekad i zaspati.

Za razliku od standardnih formata listanja slikovnice i audiozapisa priče, ovdje se djeci nudi nešto interaktivniji sadržaj. Brojne animacije, zvukovi, rekviziti i plišane igračke prave društvo voditeljici Ivi Hlupić, a za sve one koji bi radije slušali nešto prije spavanja objavljuju se i epizode u obliku podcasta na brojnim kanalima.

U ovu emisiju uloženo je mnogo truda, ljubavi i entuzijazma. Program realiziramo uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, a ovdje je i velika podrška naših kolega i djelatnika. Sva su snimanja u Megastoreu u Bogovićevoj 7, pa često imamo i publiku koja zainteresirano sluša, ali i djecu koja oduševljeno promatraju šarenilo seta koji smo složili”, govori Sanja Srdić, voditeljica marketinga i komunikacija u Hoću knjigu.

Osim samog interaktivnog čitanja, nastoji se uključiti i publika. Na kraju svake epizode djeca dobivaju tajanstveni zadatak koji najavljuje što će se čitati u sljedećoj epizodi. Zadatak je najčešće neka ilustracija koju šalju mailom, a odabran crtež postat će vizual nove epizode i osvojiti razne poklone. Ovime se nastoji potaknuti razvoj i drugih vještina kod djece, kao i kreativnost i ljubav prema čitanju.
Nedavno je izašla prva epizoda koja prati život Gospođice Hoću i uči djecu što je asertivnost, a svaka dva tjedna izlaze nove epizode i novi zadaci.

Ovako smo prikladno obilježili listopad kao Mjesec igre i dječje knjige, a nadamo se da će vam se svidjeti sve što smo vam pripremili za prvu sezonu. Ideje, primjedbe, pohvale i prijedlozi uvijek su dobrodošli i željno iščekujemo sve vaše mailove”, dodala je voditeljica emisije.

Više

Financije

Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Obitelj

Ovo je još jedan uradak o omiljenom polarnom medvjedu Normu.

Zanimljivosti

Iako je život djece u ovome stoljeću u mnogočemu bolji od djetinjstava prethodnih generacija, generacija Alfa, rođena nakon 2010. godine, suočava se s mnoštvom...

Financije

U našoj kulturi ne postoji svijest o važnosti financijske pismenosti čemu je dokaz i činjenica da ona u hrvatskom obrazovnom sustavu nije uopće ili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.