Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Nova FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli

FREYWILLE dizajn  The Birth of Venus iz kolekcije Hommage à Sandro Botticelli  oduševljava romantičnim motivima  pastelno ružičastih latica ruža dok lebde na povjetarcu u dražesnoj igri s bujnim zelenim lišćem.

Nova FREYWILLE kolekcija  nakita  Hommage à Sandro Botticelli vodi nas  u čaroban svijet renesansne mitološke alegorije  i remek-djela slavnog  talijanskog slikara iz Firence. FREYWILLE umjetnici nadahnuće za dizajn pronalaze u Botticellijevoj slici “Rođenje Venere” koja slavi žensku ljepotu kroz spoj mitologije i poezije.  Bečki majstori na autentičan način oživljavaju Botticellijeve upečatljive dekorativne elemente primjenom složene tehnike finog emajliranja i procesa oslikavanja emajla  u više od 100 koraka minucioznog ručnog rada. 

Svaki komad nakita iz FREYWILLE kolekcije Hommage à Sandro Botticelli savršena  je umjetnička minijatura koja predstavlja suvremenu interpretaciju istančanog osjećaja za dekorativnu umjetnost  talijanskog majstora alegorije, a  istovremeno odiše elegancijom i gracioznošću dostojnim snažne žene.

FREYWILLE dizajn The Birth of Venus

FREYWILLE dizajn  The Birth of Venus iz kolekcije Hommage à Sandro Botticelli  oduševljava romantičnim motivima  pastelno ružičastih latica ruža dok lebde na povjetarcu u dražesnoj igri s bujnim zelenim lišćem. Pozadina  umirujućih i suptilnih gradacija pastelnih nijansi  od mint zelene do svijetlo plave,  evocira na prekrasan prizor neba i mora. 

Prisutnost eterične Venere  osjeća se u lepršavim zlatnim uvojcima kose nošenim vjetrom. Oni ilustriraju izranjanje  božice ljubavi  iz morske pjene, a simboliziraju senzualnost  i božansku prirodu svake žene.  Svaki komad nakita zrači tajanstvenim  čarobnim sjajem jer su dekorativni elementi integrirani s  24-karatnim zlatnim prahom, a kao podsjetnik na to da je i Botticelli koristio zlato u svojem remek-djelu.

Inspiracija

Botticellijevo slavno djelo “Rođenje Venere” (1485.) smatra se alegorijom  koja veliča oblikovne i intelektualne ideale: Ljepotu, savršenstvo ženskog tijela, povezanu s Dobrotom, sklad Prirode. Prema klasičnoj mitologiji Venera, božica ljubavi, ljepote i blagostanja, rodila se iz morske pjene.  

Na latinskom  jeziku  njezino ime znači “ljubav”, a  u grčkoj mitologiji  je poznata kao Afrodita. Botticelli prikazuje Veneru kako stoji na školjci koja pluta morem, a Zefir, bog vjetrova, u zagrljaju s povjetarcem Aurom, nastoje ju otpuhati na obalu otoka Kitera. Tamo ju dočekuje jedna od Hora, božica proljeća, te joj pruža ogrtač izvezen  cvjetovima u  koji će se ogrnuti kada dođe na obalu.

Ljupkost i eteričnost  Venere, Botticelli ostvaruje elegantnim  tijekom linija, a zbog naglašenog nijansiranja boje kože, čini se kao da je ona od mramora. Ruže lepršaju s neba: prema legendi, njihovo podrijetlo podudara se s rođenjem božice ljubavi.  Vjetrom nošena zlatna kosa na desnom ramenu Venere, nije slučajni ukras na slavnom renesansnom djelu. U pitanju je spira mirabilis ili čudesna spirala, kako ju je kasnije tek  u 17. stoljeću opisao švicarski matematičar Jacob Bernoulli, a koja se često pronalazi u prirodi, u puževoj kućici, školjkama, itd. U Botticellijevu djelu, spirala šapuće u Venerino desno uho  te predstavlja otkrivenje najdubljih tajni o ljubavi i ljepoti.

FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli na neodoljiv  i inspirativan način oživljava romantičan duh renesanse.  Idealna je kombinacija  nježnog pastelnog kolorita, živahnih i ljupkih dekorativnih elemenata  koja će brzo osvojiti sve ljubitelje unikatnog nakita i prave umjetnosti. Kolekcija je dostupna i  u FREYWILLE 18kt&diamonds limitiranoj  ediciji  gdje je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima.  

FREYWILLE  editorial  za novu kolekciju Hommage à Sandro Botticelli  snimljen je u Hrvatskoj. Fotografije potpisuje  Ante Odak, styling Petar Trbović, make up Sonja Kvesić, a kosu Ante Pažanin. U ulozi modela i prelijepe Venere je Matija Mladin iz agencije Talia Model.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Sandro Botticelli  možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Više

Trendovi

Izbor nakita je vrlo subjektivan i baš kao u umjetnosti, ne slažu se svi oko toga što se smatra lijepim, modernim ili prikladnim.

Trendovi

U svijetu luksuznog i dragocjenog nakita se umjetnička tehnika emajliranja smatra jednim od najizazovnijih načina za dekoriranje i/ili izradu nakita. 

Trendovi

Jedna od najnosivijih i najljepših kolekcija nakita koja će savršeno odgovarati uz baš sve modne klasike kreirana je u bečkom ateljeu brenda FREYWILLE, a...

Trendovi

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo  je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija  nadahnutih dalmatinskim tiramolima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.