Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Nova FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli

FREYWILLE dizajn  The Birth of Venus iz kolekcije Hommage à Sandro Botticelli  oduševljava romantičnim motivima  pastelno ružičastih latica ruža dok lebde na povjetarcu u dražesnoj igri s bujnim zelenim lišćem.

Nova FREYWILLE kolekcija  nakita  Hommage à Sandro Botticelli vodi nas  u čaroban svijet renesansne mitološke alegorije  i remek-djela slavnog  talijanskog slikara iz Firence. FREYWILLE umjetnici nadahnuće za dizajn pronalaze u Botticellijevoj slici “Rođenje Venere” koja slavi žensku ljepotu kroz spoj mitologije i poezije.  Bečki majstori na autentičan način oživljavaju Botticellijeve upečatljive dekorativne elemente primjenom složene tehnike finog emajliranja i procesa oslikavanja emajla  u više od 100 koraka minucioznog ručnog rada. 

Svaki komad nakita iz FREYWILLE kolekcije Hommage à Sandro Botticelli savršena  je umjetnička minijatura koja predstavlja suvremenu interpretaciju istančanog osjećaja za dekorativnu umjetnost  talijanskog majstora alegorije, a  istovremeno odiše elegancijom i gracioznošću dostojnim snažne žene.

FREYWILLE dizajn The Birth of Venus

FREYWILLE dizajn  The Birth of Venus iz kolekcije Hommage à Sandro Botticelli  oduševljava romantičnim motivima  pastelno ružičastih latica ruža dok lebde na povjetarcu u dražesnoj igri s bujnim zelenim lišćem. Pozadina  umirujućih i suptilnih gradacija pastelnih nijansi  od mint zelene do svijetlo plave,  evocira na prekrasan prizor neba i mora. 

Prisutnost eterične Venere  osjeća se u lepršavim zlatnim uvojcima kose nošenim vjetrom. Oni ilustriraju izranjanje  božice ljubavi  iz morske pjene, a simboliziraju senzualnost  i božansku prirodu svake žene.  Svaki komad nakita zrači tajanstvenim  čarobnim sjajem jer su dekorativni elementi integrirani s  24-karatnim zlatnim prahom, a kao podsjetnik na to da je i Botticelli koristio zlato u svojem remek-djelu.

Inspiracija

Botticellijevo slavno djelo “Rođenje Venere” (1485.) smatra se alegorijom  koja veliča oblikovne i intelektualne ideale: Ljepotu, savršenstvo ženskog tijela, povezanu s Dobrotom, sklad Prirode. Prema klasičnoj mitologiji Venera, božica ljubavi, ljepote i blagostanja, rodila se iz morske pjene.  

Na latinskom  jeziku  njezino ime znači “ljubav”, a  u grčkoj mitologiji  je poznata kao Afrodita. Botticelli prikazuje Veneru kako stoji na školjci koja pluta morem, a Zefir, bog vjetrova, u zagrljaju s povjetarcem Aurom, nastoje ju otpuhati na obalu otoka Kitera. Tamo ju dočekuje jedna od Hora, božica proljeća, te joj pruža ogrtač izvezen  cvjetovima u  koji će se ogrnuti kada dođe na obalu.

Ljupkost i eteričnost  Venere, Botticelli ostvaruje elegantnim  tijekom linija, a zbog naglašenog nijansiranja boje kože, čini se kao da je ona od mramora. Ruže lepršaju s neba: prema legendi, njihovo podrijetlo podudara se s rođenjem božice ljubavi.  Vjetrom nošena zlatna kosa na desnom ramenu Venere, nije slučajni ukras na slavnom renesansnom djelu. U pitanju je spira mirabilis ili čudesna spirala, kako ju je kasnije tek  u 17. stoljeću opisao švicarski matematičar Jacob Bernoulli, a koja se često pronalazi u prirodi, u puževoj kućici, školjkama, itd. U Botticellijevu djelu, spirala šapuće u Venerino desno uho  te predstavlja otkrivenje najdubljih tajni o ljubavi i ljepoti.

FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli na neodoljiv  i inspirativan način oživljava romantičan duh renesanse.  Idealna je kombinacija  nježnog pastelnog kolorita, živahnih i ljupkih dekorativnih elemenata  koja će brzo osvojiti sve ljubitelje unikatnog nakita i prave umjetnosti. Kolekcija je dostupna i  u FREYWILLE 18kt&diamonds limitiranoj  ediciji  gdje je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima.  

FREYWILLE  editorial  za novu kolekciju Hommage à Sandro Botticelli  snimljen je u Hrvatskoj. Fotografije potpisuje  Ante Odak, styling Petar Trbović, make up Sonja Kvesić, a kosu Ante Pažanin. U ulozi modela i prelijepe Venere je Matija Mladin iz agencije Talia Model.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Sandro Botticelli  možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Više

Trendovi

Proučavajući njezinu povijest i simboliku, otkrivamo tajne zbog kojih crvena boja postaje središnji junak umjetničkih remek-djela, revolucija, modnih trendova  i najljepšeg nakita.

Fashion report

Zaručnički prsten je mnogo više od „još jednog komada  nakita“.

Fashion report

Nikad romantičniji, nježan cvjetni print pokazao se idealan za spajanje nespojivog.

Trendovi

Jarke i odvažne boje imaju moć uljepšati svaki dan, potiču pozitivne emocije i dobro raspoloženje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.