Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Nova studija otkriva zašto žene ‘sextaju’ i rezultati su razočaravajući

Odgovor na pitanje zašto žene šalju svoje gole fotografije, prema istraživačima sa Sveučilišta Nebraska-Lincoln, nije baš entuzijastičan.

Odgovor na pitanje zašto žene šalju svoje gole fotografije, prema istraživačima sa Sveučilišta Nebraska-Lincoln, nije baš entuzijastičan. Nedavna studija koju je provelo Sveučilište u Nebraski imala je cilj istražiti motivaciju žena za slanje golišavih fotografija svojim partnerima.

Ako se pitate zašto, istraživači sa sveučilišnog Odsjeka za psihologiju smatraju da je to područje nedovoljno istraživano, pri čemu se većina pažnje često pridaje rizicima, a ne motivaciji i koristima.

Današnje norme veza potpuno su se promijenile

Odgovori na anketu, koja je objavljena u časopisu Computers in Human Behavior, bili su različiti, ali su u velikoj većini davali prednost vanjskim čimbenicima i pritiscima u odnosu na unutarnje motivacije. Kako bi se provelo istraživanje, 207 žena u dobi između 19 i 27 godina koje su poslale barem jednu nagu fotografiju u svom životu zamoljeno je da “što je temeljitije moguće” opišu razloge poslane fotografije svom partneru putem anonimnih upitnika.

Gole fotografije su za ovu studiju definirane kao “seksualne fotografije vašeg tijela ili određenog dijela tijela na kojima ste potpuno ili djelomično goli”. Najčešći odgovor, 35.3%, bio je da je to normalno danas, a ispitanici su naveli “očekivane norme veze“, a čin kao “obvezu ili dio romantične veze”.

Sljedeći najčešći odgovori bili su “zato što je partner tražio” u 20.8%, a zatim “velika udaljenost” u 17.4%.

Samo je nekoliko ispitanica reklo da su motivirane samim sobom, a ne vanjskim pritiscima, te da im slanje golih tijela daje osjećaj moći i djelovanja u vezi.

Moć nad muškarcima igra ulogu

Jedna žena je obrazložila svoje slanje nagih fotografija kako je „dobiti osjećaj moći nad muškarcem“ kojem je slala gole fotografije te da ga je mogla natjerati da je poželi i „učini sve kako bi dobio željenu sliku“.

Samo nekoliko odgovora spominje nasilje ili prisilu, poput slanja slika nasilnim partnerima kako bi ih se smirilo.

Istraživači preporučuju da drugi, eventualni, istraživači ove teme koriste “manje stigmatizirajući jezik” kada procjenjuju motivaciju žena za slanje golih tijela, budući da to više nije jedinstvena pojava, već uobičajeni dio udvaranja u svijetu.

Više

Seks

Njegovo ponašanje otkrit će vam status veze.

Seks

Ako pokušavate uljepšati stvari među plahtama, možete isprobati ovaj položaj u spavaćoj sobi i nećete ostati razočarani.

Život u dvoje

Kada ste sigurni da postoji netko s kim možete vidjeti zajedničku budućnost, a da i on osjeća isto, postoje neke stvari koje vam mogu...

Suncokreti na oblacima

Žene masovno zatvaraju oči pred prevarama svojih supruga praveći se da je sve u redu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.