Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Nove maske za lice omiljenog drogerijskog brenda pružaju iznimnu hidrataciju i eksfolijaciju

Maske su onaj level up u skincare proizvodima. Jednostavne su za nanošenje, zabavne za upotrebu, mogu ih koristiti svi, a osim što daju rezultate koji poboljšavaju cjelokupni izgled kože, korištenje maski za lice može biti i vrlo terapeutski.

Kada pričamo o proizvodima za njegu kože, ne može se dovoljno naglasiti kako su čišćenje, krema za hidrataciju i proizvod sa zaštitnim faktorom tri osnovna i najvažnija koraka. Serumi, losioni i fluidi nadogradnja su rutine za njegu kože lica, biramo ih vrlo pažljivo i to prema potrebama naše kože.

A maske za lice?

Maske su onaj level up u skincare proizvodima. Jednostavne su za nanošenje, zabavne za upotrebu, mogu ih koristiti svi, a osim što daju rezultate koji poboljšavaju cjelokupni izgled kože, korištenje maski za lice može biti i vrlo terapeutski. Kada imate 20 do 30 minuta slobodnog vremena u danu, iskoristite to vrijeme za sebe i ugodite si. To može biti bilo koja aktivnost koja vas opušta – gledanje omiljene serije, čitanje knjige, možda plesanje ili samo ispijanje omiljenog napitka u tišini. A kada u to „me time“ dodate i masku na lice, doživljaj će biti potpun jer ne samo da ćete opustiti um i duh, već će vas nagraditi i s prekrasnom kožom lica.  

Tijekom godina, mnogima omiljena linija drogerijskih proizvoda s aktivnim sastojcima, Olival Professional, lansirala je mnogobrojne serume, kreme i fluide, no na njihovoj listi proizvoda nije se našla maska za lice. I to sve do jučer kada su na veselje brojnih korisnika predstavljene Hidro CICA maska za lice  i Enzimska maska za lice. 

Hidro CICA maska za lice

Hidro CICA maska za lice neutralna je i vrlo hidratantna maska koja ovlažuje, umiruje i potiče obnavljanje kože. Namijenjena je svim tipovima kože, a posebno se preporučuje osjetljivoj jer riječ je o istinskoj hidratacijskoj bombi koja još i njeguje, umiruje i potiče obnavljanje kože. Idealna je i za dodatnu hidrataciju tijekom korištenja kiselina i retinoida.

Zahvaljujući kompleksnoj formulaciji djeluje i kao „antidehidracijski štit“ budući da potiče nastanak esencijalnih lipida i proteina u hidrolipidnom sloju kože. Dugoročnom primjenom Hidro CICA maska pomaže pri jačanju otpornosti kože, odnosno barijerne funkcije koja je preduvjet za korištenje aktivnih sastojaka. Zanimljivo je da se može koristiti na više načina – kao petnaestominutni „reset“ kože, kao prekonoćni tretman, a može se uvesti i umjesto kreme, nakon seruma ili samostalno, nekoliko puta tjedno.   

Enzimska maska za lice

Enzimska maska za lice pruža nježnu eksfolijaciju i vraća glatkoću, sjaj i mekoću kože te je idealna alternativa klasičnim mehaničkim pilinzima ili kiselinama. Ova maska je doistaeksfolijant na bazi voćnih enzima koja u formulaciji sadrži papain i bromelain, prirodne enzime iz papaje i ananasa koji pomažu ukloniti odumrle stanice kože, a najbolje je to što je pogodna za gotovo sve tipove kože, uključujući i osjetljiviju.

S obzirom na to da ne sadrži klasične kiseline za eksfolijaciju, pogodnija je alternativa za kožu sklonu iritacijama ili za uklapanje u rutinu s retinoidima i drugim jačim aktivnicama. Ova maska će nježno otopiti odumrle stanice, učiniti kožu glađom i svježijom, a može se koristiti do nekoliko puta tjedno.

Preporuka je nanijeti ju na čistu i suhu kožu uvečer, ostaviti da djeluje 15 – 20 minuta i zatim isprati. Na otpornijoj koži za bolji učinak može se, dapače čak i preporučuje, ostaviti dulje ili i preko noći. U večerima kad se primjenjuje ova maska, ne preporučuje se nanositi retinoide i/ili kiseline, a kožu je tijekom dana kao i uvijek potrebno zaštititi SPF-om. 

Bez obzira na to jeste li od onih koji rijetko uživaju u blagodatima maski za lice ili ste pravi skincare junkie, maske za lice pojačat će i potaknuti djelovanje drugih proizvoda, posebno onih s aktivnicama i približiti vas konačnom cilju, koji je svima nam isti – zdrava i njegovana koža lica.

Proizvodi su dostupni u svim drogerijama i na web shopu www.olival.hr

Preporučena MPC: 

  • Olival Professional Hidro CICA maska za lice: 13,90 EUR
  • Olival Professional Enzimska maska za lice: 13,90 EUR

Više

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Zanimljivosti

Punih 25 godina BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB okuplja regionalne predvodnike i sve zaljubljenike u beauty industriju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.