Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Novi trendovi: Revitalizirajuća putovanja nikad nisu bila traženija

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Novo izvješće neprofitnog Global Wellness Instituta (GWI) kaže kako je procvat wellness turizma pred nama, pa će tako, očekuje se, upravo ovaj sektor ostvariti najbrži rast do 2025. – i to svake godine od čak 21 posto! Nakon dvije godine pandemijskog stresa u wellness oazama, prije svega, nastojat ćemo se mentalno osnažiti.

Već ove godine takozvana revitalizirajuća putovanja postat će pravi hit, pa stručnjaci iz najnagrađivanijih slovenskih Terma Olimia preporučuju nekoliko trendova koje u mjesecima pred nama svakako treba iskušati.

Intelektualni wellness


Potaknuti osobu da istražuje nove koncepte življenja, osloboditi pozitivne emocije i izazvati um na kontinuirano učenje i svladavanje (zabavnih) vještina, osnova su intelektualnog wellnessa. To primjerice uključuje mentalno stimulirajuće aktivnosti poput slikanja, izrade keramike, učenja sviranja nekog instrumenta, opuštajućih vježba disanja kao dijela holističke rutine.

Selfness programi Terma Olimia pomoći će vam da raznim aktivnostima ponovo otkrijete najbolje u sebi i uravnotežite fizičku, emocionalnu i duhovnu stranu.

Imunitet u prvom planu


Dok smo nekada isključivo „bildali“ fizičku formu, danas nam se usredotočenost samo na taj koncept brige o sebi čini pomalo prizemnim. Jer, želimo prije svega biti mentalno dobro i imati snažan imunosni sustav. Stress free zone, plivanje u termalnoj vodi, novo spa iskustvo i boravak u saunama oslobodit će vas toksina, napuniti energijom, ali i koži vratiti ljepotu i sjaj, ističu u Termama Olimia. Tamo su čak tri wellness oaze – Orhidelia, Termalia i Spa Armonia, kao i Centar zdravlja Olimia, u kojima je sve podređeno tom cilju. Brojni tretmani, kao i doživljaji za parove, obitelj, pojedince… pružaju personalizirano iskustvo te širinu izbora načina revitalizacije.

A zašto komplicirano kad može jednostavno?!


Živimo u vremenu u kojem pandemija predugo traje, nemamo više strpljenja i želimo vratiti optimizam što prije. U tom kontekstu, kažu stručnjaci Terma Olimia, u wellness centrima širom svijeta najtraženiji su tretmani kojima se u kratkom vremenu postižu najbolji rezultati.

Jedna od najpopularnijih masaža u ovim slovenskim termama, koja uključuje više masažnih tehnika – među ostalim, japanski shiatsu i kineski tui – svakako je Vitae u Wellness centru Orhidelia. Obrađuju se akupresurne točke, a to trenutno pridonosi dobrom osjećaju na fizičkoj i psihičkoj razini. Upotrebljava se posebno antistresno ulje koje dodatno umiruje i vraća izgubljenu energiju.

Fizičko (ne socijalno) distanciranje


Iako su velika okupljanja i grupni zagrljaji out, još uvijek postoji niz načina da s voljenim osobama ili obitelji budemo zajedno i da nismo žrtve socijalnog distanciranja, ističu u Termama Olimia. Revitalizirajuće šetnje trenutačno su pravi hit. Dok šećete, razmišljate o stvarima na kojima ste zahvalni, svojim ciljevima i načinu kako ćete ih postići. Ako je pandemija donijela nešto dobro, onda je to činjenica da je mnoge natjerala na šetnje po prirodi i promjenu sjedilačkih navika.

Čak 53 posto ljudi, kažu istraživanja, dnevno pješači dva do pet kilometara više u usporedbi s razdobljem prije pandemije. I imamo razloga nastaviti u istom ritmu. U okolici Terma Olimia nalaze se brojne zelene staze za pješačenje i bicikliranje, u blizini je i Olimje – najljepše europsko selo, brojne vinske ceste, najveći zaštićeni prirodni rezervati… Savršena kulisa za revitalizirajuće šetnje.

Djeluj lokalno!


Isprobajte novu hranu, nove aktivnosti, sudjelujte u lokalnim događanjima… , opustite se na regenerativnom putovanju. Stručnjaci Terma Olimia naglašavaju važnost povezanosti s prirodom i lokalnim sadržajima, što služi kao katalizator promjena koje stvaraju osobno bogatstvo. Regenerirajte se uz ukusne i lokalne namirnice, doživite lokaciju svim čulima i brzo ćete shvatiti kako vam baš to pruža najbolji odmak od svega od čega bježite.

Više o ponudama Terma Olimia, ali i doživljajima koje možete iskusiti, saznajte OVDJE.

Ne propustite

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Budi fit

Pronašli smo rješenje koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate sjajno nevjerojatno brzo - Juicefast Detox.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.