Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Novi vizualni identitet Mateje Kovač

Poznata hrvatska ilustratorica i akademska slikarica Mateja Kovač predstavila je novi vizualni identitet i limitiranu kolekciju stylish majica s potpisom kojima ćete odmah poželjeti upotpuniti svoju zimsku garderobu.

Poznata hrvatska ilustratorica i akademska slikarica Mateja Kovač predstavila je novi vizualni identitet koji potpisuje art direktorica Imelda Ramović / Mireldy design studio i limitiranu kolekciju stylish majica s potpisom kojima ćete odmah poželjeti upotpuniti svoju zimsku garderobu.

vizualni_identitet_mateja_kovac_photo_13_by_domagoj_kunic

Mateja se ilustriranjem počela baviti prije nekoliko godina, u vrijeme kada ilustracija u svijetu postiže veliku popularnost i primjenu u najrazličitijim područjima, te vrlo brzo ostvaruje uspjeh na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Zahvaljujući svojoj ljubavi prema dizajnu koji karakterizira europski duh i svom ženstvenom stilu inspiriranom pariškim retro chicom, svoju karijeru gradi na projektima ponajviše vezanim uz modu.

vizualni_identitet_mateja_kovac_photo_2_by_domagoj_kunic

Premda suradnje s naručiteljima planira nastaviti, ove se godine odlučila intenzivnije posvetiti samoinicijativnom autorskom radu koji bi na prepoznatljiv način odražavao njezine osobne vizije i kreativna promišljanja.

Pročišćeni i atmosferičan stil koji koketira s apstrakcijom, u njezinoj najnovijoj kolekciji ilustracija za poznatu zagrebačku slastičarnicu Amélie, nagovijestio je novi pomak u radu ove mlade autorice.

vizualni_identitet_mateja_kovac_photo_14_by_domagoj_kunic

“Potreba za promjenom javila se kao rezultat kontinuiranog usavršavanja i rada na razumijevanju vlastitih fascinacija koje su me kroz godine oblikovale kao umjetnicu.” – otkriva nam Mateja.

Zadatak rebrandinga povjerila je art direktorici studija Mireldy Imeldi Ramović, koja je svojim grafičkim rješenjem uspješno spojila talente koji se kriju iza imena ove svestrane umjetnice; smisao za detalj i profinjene slikarske vještine.

Cjelokupnim vizualnim identitetom dominiraju šarmantni, gestualni potezi u neočekivanoj igri, koje Imelda koristi kao polazište u svome dizajnu čime naglašava spontanost i neopterećenost te istančani ukus za boje kojima nas Mateja privlači u svoj intiman svijet, nadahnut jednostavnim životnim trenucima. Cjelokupnu prezentaciju možete pogledati ovdje.

U sklopu lansiranja svog novog “lica” predstavljena je i nova kolekcija umjetničkih grafika te odličan dizajn majici proizvedenih u studiju hrvatskog brenda ROBA&ROBA.

vizualni_identitet_mateja_kovac_photo_15_by_domagoj_kunic

Ovom prilikom najavljuju se i drugi uzbudljivi noviteti, poput ilustriranih rokovnika, tapete, keramike, tekstilnih proizvoda za uređenje doma, te nezaobilazne odjevne komade kojima će u bliskoj budućnosti razveseliti svoju publiku.

Pratite Matejin rad putem Facebooka i Instagrama!

Fotografije snimio: Domagoj Kunić

Pročitajte još

Fashion report

Poznati modni dvojac eNVy room u suradnji s BIPOM odlučio je uljepšati nadolazeće Valentinovo dizajniravši prigodnu majicu s romantičnim uzorkom koji odiše motivom ljubavi.

Video box 1

Jake zrake sunca savršeno se reflektiraju o razbarušene frizure i besprijekorno brončanu kožu Guess djevojaka, omogućavajući prirodnom svijetlu da istakne njihovu nevjerojatnu ljepotu.

Trendovi

Pomade shop Gospon Fulir predstavlja majice za prave dame koje ne mogu odoljeti bezvremenskim i klasičnim kvalitetama pravog gentlemena

Fashion report

Eko-brend odjeće i donjeg rublja od organski uzgojenog pamuka.

Advertisement